海關於旺角及荃灣檢獲近萬件冒牌古著

529 回覆
415 Like 6 Dislike
聽人講好似好多古着店都喺問佢地拎貨,龍頭大佬嚟
push
首先retro先叫復古,同埋舊衫可以無著過連tag 都未撚剪(deadstock)
仲有Mk 同你都on9 同vintage 有無新淨/未著過係兩回事
紅色格仔恤衫
闊身直筒牛仔褲加條黑色皮帶
最好個褲腳位要拖到有少少爛爛地
仲有一對畫龍點睛有少少污跡嘅白色雜牌波鞋
連登仔個個咁大隻仔
緊係簡簡單單白T加件皮褸高最撚型
你都係幫佢地入貨架咋戇鳩仔,擒晚訓得好唔好呀?

有無巴打得閒起晒有邊幾間係幫佢地入貨?除左陳氏我之前見ig 起碼三四間,用第二啲名賣佢地一樣來貨嘅衫,一眼就睇得出,連啲marketing 都一鳩樣,啲ig相都一鳩樣舖晒喺度齊碼齊色咁影,啲hardrock patagonia planethollywood, 搞到我同啲fd 以前買落個啲都唔敢著費時被誤會我地係喺佢地買假嘢著
好心啦,你地見人假貨賣得好都唔撚洗用同一手法賣,做下樣掩飾下都要啦,上年出貨畀你個朵臭晒都仲係學佢咁賣。到而家get caught 嘞,第一時間諗就係幾時到你地呢班幫佢散假貨嘅柒頭
之前喺日本wego 執到件80年代hard rock牛仔褸
500蚊入到手
其實堅古著真係好靚
跟住上vintaholic睇成堆梅菜咁就話係古著
人地賣古著都篩選過先拎出來
果度成個垃圾崗咁
問題係 唔知點解仍然好多人鍾意同錢作對
好戇鳩
迷信同信而不迷兩回事
一睇新聞就已經估到係邊間
係咪W字頭嗰間?
陳氏古著(柒氏古著)改過名都柒下柒下
古著同買polo只會揀美華氏
之前去佢荃灣間鋪行下,真係成個垃圾崗
d衫就咁放曬地下又污糟又皺皮全間鋪都係塵
睇左兩眼已經走
一定剩會幫襯美之
推推推
居然仲有開門
半個鐘前仲話開舖wor
去美之去美之去美之
冒牌貨即係假嘢,其實點解會係市值五百幾萬?
屌早排仲係the chans 買過一件衫
不過純粹覺得有d款幾特別 無特別研究古著
Vintaholic852
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞