有冇人會想去加拿大讀書?(2)

1001 回覆
9 Like 15 Dislike
係咪未畢業都可以申請pgwp,只要dli 有學校收你就申請得?
除左Waterloo,其他2個出左省應該無咩人知
gis master仲有呢2間
Vancouver island university
University of Lethbridge

memorial university of newfoundland
仲有科ocean mapping 好似幾有趣
應該唔得,最起碼都讀到最後一個sem先有得申請啦下話
咁咪要過咗加拿大讀緊先申請到pgwp
即係其他兩個唔算名校?
冇transcript冇cert點申請到pgwp
我都有睇到U of Waterloo 個要求都幾高
仲要你考GRE
如果呢間同UBC UoT 比較,係咪差唔多?
sorry 好似問錯post
唔知
純粹工作上有寫gis
我覺得要睇返當地工作市場通常做邊樣同要求先去簡
但最好簡有coop既program
唔算
2nd tier學校黎
Ching 諗住讀邊間?
幾歲?未夠30嘅年年入紙申請WH啦

owp就冇得諗㗎喇,課金讀書啦
其實去加拿大讀1年master+1年生活費 VS 讀2年diploma + 2年生活費, 所需要既資金係咪差唔多
我見好多話去讀diploma, 但係要讀2年, 咁時間長左咁full time讀書生活費都要夠2年先得, 咁計埋條數唔係應該同master差唔多? 又或者貴過master?
唔係人人都讀到master,我大學成績好撚差,master已經唔關我事
33啦就
屌,me same

我又係計過自己大約三百頭嘅分數

知道行EE一定無望,所以先課金
如無意外 要收到所有 grade 先申請到 pgwp
師兄可唔可以講多D 你點課?
讀2年diploma?
我唔想再讀...
咪就係揀啲自己符合入學資格嘅學校,報兩年diploma咁囉,冇難度㗎喎,課金啫嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞