有冇人會想去加拿大讀書?(2)

1001 回覆
9 Like 15 Dislike
上個post 爆咗(好似係)
https://lihkg.com/profile/47205

請繼續
我想留聯絡方法俾就嚟嘅巴絲打問問題同埋做支援,但又唔想俾藍絲五毛起底。

有咩方法好?
9月好多冇得報啦
新po lm
1月呢?
自己睇下,應該仲ok
我本身住緊加拿大,畢咗業好耐啦。 報學校就幫唔到你,不過生活上嘅嘢我可以盡量答
留tg, 定期改tg user id
想問bc省除咗bcit仲有無邊個college好 如果想讀it
NYIT?
如果係想讀public college呢?
各位ching好~
我依家拎住中大cultural management MA offer 同埋 台灣南藝大offer
有啲心郁郁想試下加拿大~
想問下humber college 嘅 Arts Administration and Cultural Management Graduate Certificate得唔得? 會唔會冇乜認受性搵唔到工咁?
定係應該讀完CU先再試下救生艇過去?
好迷茫 好想離開香港
你degree過左五年內畢業?

加拿大起碼讀diploma 兩年 博入讀書pr條隊 唔得最差都有三年工簽 有一年經驗就可以申請pr
未過!我今年5月先至bachelor畢業
依家好似話要有job offer先至可以入境,但係我本科讀social science所以想讀返個art admin相關嘅master先,如果唔係好似搵唔到工咁..
直接去加拿大讀好d
就算讀書pathway 真係要2年先可以apply pr, 你都可以經owp pathway 係加拿大直接拎3年owp經owp program拎pr
到時你起碼拎住左加拿大學歷 搵工會比拎香港學歷易好多d
humber college 好似都算出名 但出路可能要問下在加既巴打
你比得起 緊係直接加拿大
想走就盡快走
冇人知以後發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞