AirPods 3 大家點睇

147 回覆
5 Like 140 Dislike

一直有傳聞指 Apple 正在開發第三代 AirPods 無線耳機,有關其設計和功能有不少說法,例如新耳機會走類似 AirPods Pro 的設計,主動降噪等高階功能亦會下放到 AirPods 3。

日前網上流傳兩張聲稱是 AirPods 3 的真機照片,可以見到耳機和充電保護盒的設計。跟第一和第二代的機身設計有明顯變化,耳機柄部份比較短;AirPods 3 的造型與 AirPods Pro 相似,不過就沒有入耳式耳塞。如果真的具備主動降噪功能的話,效果可能不及 AirPods Pro,但就能改善長時間佩戴時,部份用戶投訴的不適感覺。
有指 AirPods 3 會在今年的春季發佈會,與 AirTags、新 iPad Pro 和 Apple TV 同場現身。暫時 Apple 未公佈春季發佈會的舉行日期,但早前有外國爆料人指春季發佈會很大機會在 3 月 23 日舉行。
冇咗嚿軟膠 照有降噪 平啲
非入耳喎
Mac 機還可以, 但 iPhone 同 AirPods 都唔會買所有非 Pro 系列嘅嘢
姐係短左既AirPod
應該唔會
幾驚佢變咗pro版嘅入耳
AirPods嘅特色就係非入耳,戴得舒服
仲可以同附近嘅人分享音樂
冇軟膠密封耳道降條撚
啲人話佢嘅價錢可能係
普通無線充電版AirPods 同pro之間
除咗 AirPods Max 之外, 我覺得 AirPods 系列做 market demassification 係冇乜效益, 非 Pro 嗰條 line 應該 cut 咗佢, 專心做 AirPods Pro 仲好
等睇Apple技術
有班人貪佢非入耳,長戴都舒服
點會貴過 AirPods Pro, 咪玩
其實唔係 因為普通版Airports 佢個selling point 係舒服

而pro 主要係Sell 降噪 兩個唔同嘅路線
小眾
利辛得普通版Airpods
喺 Apple 角度, 呢個從來唔係 selling point, 係一小撮唔鍾意入耳嘅人覺得係 selling point 啫
Cut咗點顯得「Pro」有幾pro
Galaxy Buds Live ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞