小朋友齊打交個製作人畫左幅加密藝術

350 回覆
307 Like 5 Dislike
攞黎tokenize real world asset再擺落defi collateral就有用喇
宜家咁樣做tokenization 除左增加secondary market liquidity都冇咩用

不如我調返轉 beeple出幅jpeg你會唔會用50mil鎂去買?唔經Chirstines會唔會咁多人理件事?又咪走返去中心化 NBA Top Shot又咪因為NBA official endorse先咁多人理

咪講啲離地理論啦 都幾年莉既野黎 暫時比celebrity去做fan token之外 想問有咩價值
U1還u1 gameone還gameone喎 兩間公司嚟㗎喎
定你想講u1執咗之後賣咗俾gameone?
大部份CS master畢業既人都唔識寫game。

CS 本科有教基本programming,有教network programming ,有教graphic基本野。不過離寫game仲係好遠,都係靠自己自學。

去到master,就做研究,大部份都和game無關。勁如小熊,有教授賞識,都係無game programming學,因為無教授寫game勁過佢... 不過可以用game做研究題目。

成個大學課程,最幫到手既,就係教識你咩都要自學。
多謝 我睇緊唸住apply啲有所謂game design堂嘅program 不過肯定遠遠唔夠。
而家邊有人打格鬥丫
呢樣真 最後生個班已經係90後阿叔
但已經課唔到金
我仲有唔明白就係。咁都可以有第二個照直抄畫同一個animation,都一樣可以有盜版同複製。唔係咩?
new york 咩。sogo對出咋啩
佢最勁唔係寫program勁,係識畫圖

有幾多programmer識畫圖?
唔係好明點解第一幅有得買
Davis 果幅就只可以bid
邊個重話香港無人材.
一條友做哂所有野,勁撚到..
如果佢係呢幾年先出game
應該好景好多
細個玩過lf2嘅而家已經有晒穩定收入
買game玩好過花時間搵老翻破解
反而係無咗時間同心力去玩
放俾人/del wallet private key
Blockchain技術可以證明你嘅擁有權
可以 burn 左佢
Owner 可以 set buy or bid
原來係咁
見同lf2有關諗住買黎支持下
點知要同人掙bid
係 太經典
雖然再出未必好玩 但都想有同類型新野出
炒得起個d實要bid
https://twitter.com/MartiWong/status/1370569518485925890?s=20

見呀Marti哥twitter講話有人買好驚喜
希望可以話到比佢聽其實依個年代好多人都會真金白銀課金支持啦
尤其係佢呢D有料既
好想再出
新作覺得唔駛似hf變太清 鐘意有 pixel咁
唯有寄望下一副可以就咁買
講真我就唔識依D咩blockchain野
純粹細個好鍾意玩宜家終於有少少錢可以支持下
OFFLINE既軟件應該永遠都避唔到海盜版
等佢畫lf2先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞