小朋友齊打交個製作人畫左幅加密藝術

350 回覆
307 Like 5 Dislike
不過真心講,其實隻game係整得唔錯,故事人設技能樣樣都好,不過越一太仆街,後期又唔搞好d bug,又唔防外掛,最後搞死隻game
生不逢時真係冇講錯
如果lf2起依加面世 執執佢+翻即時對戰同Ranking系統
放上steam賣都賺到笑 分分鐘可以搞埋比賽
要發達應該唔難
佢 ig
https://www.instagram.com/marti.wong/

Audrey Hepburn 2019
Drawn with Chrome Canvas on Chromebook
1h

識寫game重識畫畫
佢識整game肯定唔關cs個master事
你見佢由basic到c來寫都係由d基本最低層打code學起
我d programming學習過程同佢差唔多,又係basic到c,95年會考
但我美術底子係0,佢就programming同美術兩d樣都掂
我個時學basic都有寫game比自己同同學玩
不過我無美術,多數都係文字game
中五交電腦project係寫左隻關於賭既野,入面全部都係賭搏類GAME
其實呢樣都真係難得
但變左又限制左佢同人合作既機會
如果只精一樣,一定要同人合作
咁兩面大家可以推動大家,個合作可以更好更快
雖然都有機會係兩面傾唔埋,搞唔掂最後散band咩都做唔到
呢個比喻好貼切
其實英雄大作戰死症係冇online即時對戰
依加格鬥game要keep住人氣 一定係即時對戰
課金制 想公平咪賣skin 你課金制大陸狗破解咗都冇用
唔會影響收入
即刻down下
好撚勁, 希望佢唔好留係香港, 去外國發展
好撚勁 LF2同141真係香港IT之光黎
隻Game其實幾正
又可以騎恐龍同人打
其實佢嘅成長學習史點解可以咁似Steve Jobs...
其實有冇流出版
得去牙科保健先玩到
嗰間咩越一仲喺唔喺度?好想個作者攞返個版權嚟繼續update
如果要錢佢可以搞眾籌
遲十年 賣手機game 上switch
switch支那狗破解都冇用

早左係ms辭職

啱啱睇返原來即係智傲
可惜佢出生係香港呢個地獄到

如果佢係美國出世佢人生成就真係會更加更加高
有兩位爸打買咗
重點係: 點解大家會assume咗作者想update?

上面都睇到hero fighter對佢嘅打擊都唔曫
其實佢可能已經有其他嘅人生目標
佢要唔要update/要唔要搵返gameone傾
呢啲嘢留返佢自己決定啦

如果真係想support嘅
倒不如去support現今嘅本土game maker
去期望佢地成為廿年後會令人懷念嘅game
LF2 情意結
人大左有 d 錢就想買童年玩過既玩具
有乜本土Game
聽得多都係去台灣合作
睇到想入返幅nft支持下
講真真係佢應得嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞