小朋友齊打交個製作人畫左幅加密藝術

350 回覆
307 Like 5 Dislike
無記錯佢移植咗落手機做埋個故事嘅結局出嚟,幾好玩㗎
係幾好玩
聽講好似做緊聯機
但個名真係同啲換皮即棄Game差唔多
So sad
兩個都作者都勁到癲
btw入面後生嗰張相幾靚仔
rarible
呢單野真心慘到仆街
但幾年既心血都唔搵個高手搞搞security防hack,又講唔過去
支那人真係好賤格
講真開返眾籌俾啲良心發現嘅人入返錢
或者全世界好多人入錢俾佢
一出hero fighter x手機版仲係學生哥都即刻課金買左
果陣都未試過買app
雖然成個感覺同當年既lf2都好唔同
但係都好想盡少少力支持下

如果兩位作者見到依個post
lf2真係帶左比我地整整一兩代人好多童年回憶
好想同你地講聲多謝
以前讀書識過個印度仔同鬼仔問我有無玩lf2
我比佢地嚇到要重複問左3次
先至確定佢地講既lf2就係我地以前日日係電腦室玩既神作
點會估到當年差咁遠既資訊流通程度都可以流傳到出去
真係好撚勁
依個年代肯係reddit twitter之類宣傳下既話應該都可以收返唔少
我一直以為LF2係外國game
無諗過香港寫出黎,真係好勁
細個好鍾意用冰火佬
擺啲game 上steam
玩下social media
大把人支持啦
有無得召喚阿作者上黎開個問答大會
https://mobile.twitter.com/martiwong

有twitter
琴日有出 post
果個後生仔嚟
ig: des.lo
果陣個官網好似有講少少
玩完lf2之後就見到原來真係有lf1都down埋黎玩
同一個風格不過唔同既味道咁好撚正

好記得果陣lf2一路有新version
岩岩出可以脫甲變做louis ex同合體冰火佬果陣
成班小學雞係個班房度講足幾個禮拜
日日捕住個網睇下幾時有update
初初聽到仲以為係pokemon上太空果種都市傳說
覺得好乜可能呀
返到屋企即刻down個新version黎玩屌嚇撚死真係chok到出黎
果種興奮程度到宜家差唔多都過左20年都仲好記得
講起都想開返黎玩
如果有steam版 + server對戰就perfect池

宜家自己都做埋software dev
你叫我寫依隻game出黎我都唔撚識整
都唔好話咁多年前
勁撚到
唔知佢有無上連登呢
邊度寫?
屌你老母勁到
幫推,香港人材
佢本身都做M$
想當年隻隻game 都破解到
佢當年冇賣到LF2俾GAMEONE嘅話
渣住版權去同人傾動畫、續作
就唔會淨係得 四不像嘅LFO
而英雄大作戰都算係生不逢時
唔知有無得眾籌買返版權
買返個回憶都好
BTC 呢個concept真係好on9
完全唔明點解啲人會用幾千萬鎂買啲bot gen出黎嘅幣

十年前啲人同你講嘅野一樣嘅姐,你點知遲啲佢未來有咩突破

利申:無興趣
FEEL到佢係唔係好識MARKETING
真係純IT狗
佢都應該就黎5張,未必仲會想搞呢啲野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞