小朋友齊打交個製作人畫左幅加密藝術

350 回覆
307 Like 5 Dislike
屌班賤種真係痴撚線
indie都要玩死埋人地個server
好啦隻game都收埋皮咁制一拍兩散大家都無得玩
為乜姐屌你老母仆街臭西
最尾個個都係輸家
眾籌大把人課
睇下幻想水滸傳 原班人馬 養成crew人都課到隻新game
佢請多兩個人幫手整新game 實有人課 市場無類似既野
收得返 little fighter 更好
Hold住lf版權又無錢賺 好心平D賣返比人啦
有冇咁撚灰
在中五的漫長暑假, 終於讀完了兩本書, 學會了 C. 寫了一個繒圖程式. 開始做第一個用 C 寫的遊戲. 由於 C 的功能比 Basic 強勁太多了. 以往用 Basic 時所遇到的問題 ( Double Buffering, Detect Keyboard 同時按鍵, Sound Blaster) 居然一下子便完全解決掉了... 為何當初不早一點學 C 呢? 唉...
這遊戲一共有十一個角色. 最多能夠八個角色同時混戰,玩家可與電腦或其他玩家分組聯合作賽,亦可選用淘汰賽的模式. 戰鬥時天空會隨機地降下各種武器及道具. 每個角色也有三招必殺技, 當角色右側的藍色棒形閃爍時,便能夠使出它們.
這是我最喜歡的作品. 至今仍經常與人切磋切磋. 可惜我已沒意再 upgrade 它了... >_<

中五寫LF
睇得出清你好憎自己
應該搵個熟行情既同版權公司傾下
唔知有無巴打可以幫下手

課金我諗今次依兩幅畫都可以話係試下水溫掛
所以我之後都會打算買
一係掉埋上reddit吸引多D人注意
發達唔敢講 都總會有生機既
條友真係天才
中五我最多都係識整下濕鳩html
莫講話寫game
佢咁有料既 離開google 自己搞個project
就算失敗左返返 google人工可能仲高
不過佢而家養妻活兒 可能想穩定生活
"漫長暑假"
2個月master 一門programming language再寫game, 天才
諗起D 香港D ON9男人課金買D ON9港女相, 一個月搵成幾萬十幾萬
你都好勁啦中五我仲日日打機
其實上一代呢D IT人係咪好多都上哂岸?
香港最出名個個科技人
陳易希
我覺得佢真係係純種IT 人,
寫code 寫到識飛都好,
冇人幫佢包裝product,搵市場,
靠自己點玩都死,佢都已經用7年時間證明左

呢啲又關乎個人性格嘅,
佢如果想/肯搵人幫,
釋出股份又好,同人夾又好,
喺手機驚盛世前已經可以做啦,
一個人要哂成份股,代表要一個人做哂,
人得一對手,啲錢搵唔哂嘅

令我諗起果套美劇,
silicon valley
peter!~~
如果佢唔起香港,起美國應該上左神枱。中五寫lf1 真係cls
冇架喇 你諗下佢已經擺左幾多時間落去
十幾年都冇突破 仲要中間有段時間冇番工 全職搞自己既game
有幾多香港人肯放棄自己份工追求夢想 佢已經試過 我諗佢都心灰意冷
同埋都唔細啦 15 年37 歲 依家都43.....仲要有老婆 唔知有冇仔女
寧願佢出下d野比d機會我地課下金
可能要等佢d仔女大個先再去完夢
LF3 希望死之前有得玩
咪係囉,
可能成件事點樣去規劃,佢都應該交比拍檔去做,
佢專心寫code 就ok 啦,
畢竟佢天賦點爆寫code,其他弱啲自然好正常
佢肯定係千里馬,
我都算係做創作
「千里馬常有,而伯樂不常有」
呢個係創作人永遠嘅傷痛,
但無奈真係要面對現實,
社會對伯樂呢個資源係更稀缺的
用返LF2人物
重新畫過 唔駛新招都ok
設計多三兩個角色 用返hf既又得
加多兩關 三四個大小boss
故事唔太重要
勁在遊戲性 同code
美術設計好似唔夠好
諗起中五果陣暑期作業都未必做得晒
如果佢programming 100 分,畫圖都起碼有70分
唔算好靚,但至少係見得人有突同有個人風格
佢係真係少一個partner 幫佢搞business 方面既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞