[DMMx角川]艦隊收藏[7] 春活最後一星期

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁可以free番d t51俾陸奧囉
大和級就38改mk7 果d

睇你用處啦
陸奧都係唔會上到場
聯合艦隊優先武大iowa>長門改二>意大利+厭戰
一般艦隊要打夜戰大武都係火力至上
夜戰cap好高
用返51cm好過

因為唔一定上大和級嘛
都係睇到時上邊d再執
同埋而家活動又少單艦隊高強度圖
都係睇你目的咁

原來係咁配架咩?求教學

聯合艦隊由於一隊唔洗夜戰
堆夠日cap180火力轉堆命中
命中最高既炮係mk7 GCFS>mk7~38改
Mk7雖然加4點命中多38改1點
但38改口徑細d 命中會對某d船船多d補正
其中GCFS成本太高
而且量產唔到 多數得3支唔會夠用
就算夠用都多數比低少少火力既BB去堆日cap
所以大武多數用38改+1式
當然38改要盡改max加更多命中

真愛巨

咁堆高速成本好大
加pad裝甲仲高過大和

原來係咁配架咩?求教學

聯合艦隊由於一隊唔洗夜戰
堆夠日cap180火力轉堆命中
命中最高既炮係mk7 GCFS>mk7~38改
Mk7雖然加4點命中多38改1點
但38改口徑細d 命中會對某d船船多d補正
其中GCFS成本太高
而且量產唔到 多數得3支唔會夠用
就算夠用都多數比低少少火力既BB去堆日cap
所以大武多數用38改+1式
當然38改要盡改max加更多命中

i see
問:1-5要點樣打

1隻輕母必入王 配置一定係3隻細船+1隻輕母
3驅(聽音機*2+投爆機*1)+輕母(冇反潛裝是旦砌+1彩雲)
全單橫陣

bbv呢 新手應該要bbv 換走一隻dd 打多輪

3驅(聽音機*2+投爆機*1)+輕母(冇反潛裝是旦砌+1彩雲)
全單橫陣

唔記得jor

如果有先制對潛,就放3隻 驅(對潛數值過100就識)/有打活動就海防(對潛數值過65就識先制)
如果活動有打到大鷹就上大鷹(對潛數值過65就識)

如果冇呢就2隻驅+1隻航戰(全瑞雲)+輕空

海防60就得

全單橫陣

唔記得jor

如果有先制對潛,就放3隻 驅(對潛數值過100就識)/有打活動就海防(對潛數值過65就識先制)
如果活動有打到大鷹就上大鷹(對潛數值過65就識)

如果冇呢就2隻驅+1隻航戰(全瑞雲)+輕空

下個月試下三海防+大鷹入去先
苦惱緊
今次活動法國左婚艦高對潛好方便
我係咪應該要重婚

唔需要
大把艦未夠99有先制
苦惱緊
今次活動法國左婚艦高對潛好方便
我係咪應該要重婚

唔需要
大把艦未夠99有先制

我呢次咁啱練左那珂,砌到3先制打E1
田中又整啲on9任出黎
新編第一戰隊打4-5第一點已經比人踢翻出嚟
田中又整啲on9任出黎

依家成日出戇鳩任,鈴谷打6-5,荒潮打5-5兩次
仲有海突,新三川呢啲低b野

唔整呢d OPP1日打完好hea
田中又整啲on9任出黎

田中又整啲on9任出黎

其實出幾難OPP都係半日打完
有冇巴打解緊新編第一戰隊個任
5-5 S勝除左擺架DD落去我諗唔到第二個解法
問題係我落朝潮 擺完一set對潛三號位應該擺回避罐定探...
問題係我落朝潮 擺完一set對潛三號位應該擺回避罐定探...

點解唔落輕巡

點解唔落輕巡

固定兩架+五航+千代田+aww?

點解唔落輕巡

固定兩架+五航+千代田+aww?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞