[DMMx角川]艦隊收藏[7] 春活最後一星期

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
資源乾晒都斬唔到E5乙

貼下配置?

史實艦練得兩隻仲要打乙 配裝又亂咁黎 練度又低到冇一隻LV>90
我都係自膠一打先

機動部隊
一隊
Warspite改 38.1★4 38.1★7 徹甲彈★6 紫雲
扶桑改二 試41 白板41 徹甲彈★6 (換過大和,一樣斬唔到)
Saratoga改 流改 彗星一二甲 烈風 烈風
瑞鶴改二 流改 彗星一二甲 烈風 烈風
加賀改 流改 彗星一二甲 烈風 烈風
大鳳改 流改 彗星一二甲 烈風 新彩雲

二隊
霞改二 四連酸 四連酸 燈
阿武隈改二 2號炮 白板20.3 甲標
羽黑改二 2號炮 3號炮 夜偵 照明彈
大井改二 15.5副炮 15.5副炮 甲標
北上改二 OTO 15.5副炮 甲標
雪風改 四連酸 五連酸 五連酸

要轉水打的話剩返大和同金剛型可以用
平時太少練艦 依家報應黎啦

冇那智?
活動最後一晚 各位加油

已經無理個活動點 睇下今晚有無機會斬過2-4

解周常
資源乾晒都斬唔到E5乙

貼下配置?

史實艦練得兩隻仲要打乙 配裝又亂咁黎 練度又低到冇一隻LV>90
我都係自膠一打先

機動部隊
一隊
Warspite改 38.1★4 38.1★7 徹甲彈★6 紫雲
扶桑改二 試41 白板41 徹甲彈★6 (換過大和,一樣斬唔到)

二隊

冇那智?

LV25 妙高型練剩佢一隻
初霜又未改二唔用得

北上我會用 cut in打
利申:靠cut in斬甲
資源乾晒都斬唔到E5乙

貼下配置?

我都係自膠一打先

機動部隊
一隊

二隊

冇那智?

初霜又未改二唔用得

Kasumi 轉二連?
資源乾晒都斬唔到E5乙

貼下配置?

我都係自膠一打先

機動部隊
一隊

二隊

冇那智?

初霜又未改二唔用得

Kasumi 轉二連?

得37運玩CI係唔太穩定嘅…北上未加過運都唔考慮CI啦
咁洗唔洗比枝3號炮阿武熊 同埋羽黑洗唔洗換走

有木曾有資可以試下用水打四雷
唔知你幾lv唔討論
不過打乙黎講
就算冇速給 機動唔算好難啦 少左一隻戰艦棲姫
問題主要都係2隊0改修 冇幾多倍卡 仲有一隊bb係上46架喎

而且本身一隊應該有責任要在日戰清到淨最多2隻
之後你roll到t有利應該都有機斬到(同航我好懷疑得唔得)

我都係自膠一打先

機動部隊
一隊

二隊

冇那智?

初霜又未改二唔用得

Kasumi 轉二連?

史實艦試下放底博打王
乙既王甲比較弱
2連就夠唔洗博CI
水打2隊多數會保護得比較好
但日戰唔夠機動強
睇你個人戰艦練度同埋2隊練度邊個高d
個人覺得水打BB強度:Iowa>武大>厭戰>意大利級=B子>長陸扶山>金剛級>伊勢日向
機動就因為冇左雙方命中降低debuff
所以以硬度為主
有資既話武大會係最好
冇資都盡量搵硬少少既BB上
二隊建議你唔主打雷CI可以唔放燈
史實艦有buff比較硬可以放底
而且機動唔太需要適重炮
火力優先堆到180先(雙46)
水打先會減命中用適重炮
空母優先艦攻好過艦爆
空母主要拎黎清雜
艦爆威力弱唔少
同時3隊陸攻炸王
頭兩隊1戰3攻 尾隊全陸攻
冇陸攻要艦攻+彩雲去補位
活動最後一晚 各位加油

解周常

依家卡緊2-3打唔過
活動最後一晚 各位加油

解周常

依家卡緊2-3打唔過

有資建議你最後都刷刷活動
長草期大把時間比你打普通圖
活動最後一晚 各位加油

解周常

依家卡緊2-3打唔過

有資建議你最後都刷刷活動
長草期大把時間比你打普通圖

依家要
推到3-2 打1-5刷潛 再去3-2升船

初霜又未改二唔用得

Kasumi 轉二連?

史實艦試下放底博打王
乙既王甲比較弱
2連就夠唔洗博CI
水打2隊多數會保護得比較好
但日戰唔夠機動強
睇你個人戰艦練度同埋2隊練度邊個高d
個人覺得水打BB強度:Iowa>武大>厭戰>意大利級=B子>長陸扶山>金剛級>伊勢日向
機動就因為冇左雙方命中降低debuff
所以以硬度為主
有資既話武大會係最好
冇資都盡量搵硬少少既BB上
二隊建議你唔主打雷CI可以唔放燈
史實艦有buff比較硬可以放底
而且機動唔太需要適重炮
火力優先堆到180先(雙46)
水打先會減命中用適重炮
空母優先艦攻好過艦爆
空母主要拎黎清雜
艦爆威力弱唔少
同時3隊陸攻炸王
頭兩隊1戰3攻 尾隊全陸攻
冇陸攻要艦攻+彩雲去補位

用水打會好驚啲輕空大破 千歲同隼鷹都得60幾級

睇一睇先發現原來扶桑幾軟皮
但除左大和同未改武藏 第三硬係比叡 係咪用返Warspite加大和會好啲
如果二隊雪風換Poi坐旗艦 阿武隈同霞去最後 會唔會太騎呢
陸航已經三隊飛晒王點

建議你2隊
阿武隈甲+雙雷旗艦
Poi
羽黑

記住BB(優先大和+厭戰)+2隊一定全閃
道中支緩全閃
王點支援旗艦閃
陸攻你點配
btw 我都係聽講入到王點會有buff先放艦爆

我水打甲唔多靠輕母都日戰就S斬
空母都係追求穩定清雜比較好
王都係交比2隊夜戰
求神拜佛陸攻打死院長九成斬到

呢個真 我卡果陣 就係衰院長唔死 我班囡囡就追住院長黎打唔打痴女
終於中左大和

好感動

課番一萬點支持下
終於中左大和

好感動

課番一萬點支持下

大建未出過好野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞