曾接種科興疫苗沒重大病歷男子死亡 待解剖確定死因

179 回覆
234 Like 5 Dislike
一名71歲男子上星期三到私家醫生診所接種科興疫苗,之後不適,其後死亡。新冠疫苗臨床事件評估專家委員會表示,男子沒有重大病歷,有待解剖確定死因。

至於早前兩宗死亡及兩宗危殆個案,委員會召開會議後表示,他們分別有長期病患,或無定期注射胰島素而引致情況,認為事件與接種疫苗無直接關係。
八字唔夾,case closed
沒有重大病歷!

接種疫苗後送往醫院個案 (持續更新)
https://lih.kg/szAHyBX
777字唔夾,case closed
私家醫生手勢唔好
原因:短命
closed
So, I have reported this too late!
I just wake up.
You are so early. Good Morning!
平時冇做身體檢查去搵長期病出黎
唔計!!!
到時加堆野入去邊有人知
冇證據顯示死亡原因與疫笛有直接關係

就算有法醫都係政府既人
自殺想引人憎恨中國
死因 地太硬
打針果陣太緊張
無定時食早餐,所以咪出事囉,唔關国製疫苗事
最重要既係
有冇彩派先??
1. 該男子持有BNO
2. 黑衣人
3. 犯太歲
4. 佔中
5. 無食早餐
早餐食太飽! Case closed!
專家 final say
有樣野真係唔明,大陸自己都寫明唔打60歲以上人士,點解香港可以咁勇?

最慘而家死既都係60以上
政府疫苗顧問專家委員會成員、港大醫學院內科學系臨床教授孔繁毅指委員會一致認為,疫苗要有第三期臨床報告才可引入,有關原則無法妥協,因為報告會詳列不同注射群組資料,特別是年齡群組,亦會清晰交代疫苗有效率、參與研究人數,「唔畀報告我哋係睇唔到」,例如某疫苗研究只有18至50歲接種者資料,無長者等高危人士接種後的情況,專家們「點可以建議」,要有詳盡數據並由同輩審閱再在權威醫學雜誌刊登。

https://www.hk01.com/社會新聞/580247/科興國藥-湯家驊不同意等報告-孔繁毅-無報告不如棄顧問委員會

出賣左靈魂
空肚食早餐,完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞