拍拖一個月,突然被分手

384 回覆
40 Like 282 Dislike
玩交友app 首要第一樣野就係唔好咁快沉船!
先見得一次面 第二次見面就一齊
兩個人中間嘅認識又有幾多?

早啲了解大家唔夾 總好過一年半載後先講
亦唔好勉強自己去就對方 因為到頭來你自己都會唔開心都會辛苦
總有一日你會搵到一個明你嘅女仔
覺得你係關心而唔係管住佢

收拾心情Move On啦
我都覺
仲要不停合理化 xxxx都好合理好正常呀
明明每對情侶有自己相處模式
人地頂唔順咪飛尻左你 有咩問題
睇你篇文都覺你係chur人煩人個type
根本唔洗問做緊咩 大家想講就會share俾大家知
日日問做緊咩有咩意思 難道屙緊屎都同你講?
得閒有心覆就得啦 大家都有工作 返完工覺攰要私隱要時間㗎 同埋有時感情唔係建基於msg 面對面相處反而最重要
我都試過覺得自己搵到soulmate
但好唔真實
有時覺得對方做緊戲
你仲衰過啲十幾歲嘅妹妹仔 癡身到咩咁
安全感係自己比自己 唔應該要對方比你
可能你覺得個啲舉動無乜野
但部分外人睇或當時人就會覺得同你拍拖好麻煩
又要呢樣又要個樣 喂!大佬
家陣講拍拖阿 唔係返工阿 樣樣野都公式化曬 指明要做呢樣做個樣
大哥 人地返工都忙都多野煩 完左之後仲要應付你個啲要求 煩上加煩
係我都覺得辛苦 無曬私人空間啦
希望你真係好好反省阿
兩個人相處 當大家有野想分享 想呻嘅時候會第一時間諗起對方 初步嚟講已經好足夠 唔洗話chur到咁盡規定每日要最起碼做啲咩野

簡單啲講 就係你太chur 下次唔好咁早有要求/定咁多規矩 完~
我text人嘅底線係永遠唔會問做咩 無嘢搵嘢講
同唔會double text 或者報到之類
你自己WFH 好得閒就CHUR 人
人哋RN 一定忙到PK 你有冇體諒下先
見你講嘢9成都係講自己有乜Expectation
人哋有乜辛唔辛苦都唔多知咁
仲要都唔知一個話你chur 你都第一嘢就反駁人
可能一個月睇清楚你個性格係咁於是人哋斬纜囉
一個月可能佢都唔當自己係拍拖
你當識個frd 再絶交算啦, 無謂諗住
我屌我個前度就係咁。同朋友無論做咩都一定要我影相不停mon撚住我,一放低電話唔影相就嬲鳩我 呢D其實暗地裡係控制欲極高,好恐怖
蛤 又一pair分手 開心
有時對方嘅好可能係自己ff 出嚟
1:55開始
https://youtu.be/h7rcVGadrCI

玩交友app 要注意的事
岩咩呀岩
講到好似真係拍左一段時間,一個月都好攞黎講
“佢同我出街都有同人whatsapp,冇理由同自己男朋友唔得呱”

咁你明自己衰乜未?佢覺得同你溝通有“交差”既感覺。

呢D係由佢一開始已經感覺到chur做成的。反感情緒已經產生,就算之後你改善補救都已經唔會override本能反應

講真,你係就應該係chur,不過睇你都肯反思同聽意見,已經好過好多癡線佬

下次識新女朋友,大家溝通清楚條“chur線”去到邊先。好似樓上話,並無一個所謂“正常”既model answer相處方式可以每個人通用,因為每對情侶都唔一樣

你上一任話你chur,可能下一任就係鐘意咁。所以溝通清楚好先
換轉其他人就應該係冇問題
但睇完樓主啲回覆同一開始個post,好難講冇chur個種感覺
或者樓主可以post下女友去街時佢同女友既對話睇睇
去半日或以上搵2-3次,傾幾句的確唔過份 但如果呢2-3次都係問做緊咩/有冇相睇下/食緊咩就麻煩啲囉
樓主拍一個月就係咁Chur 因為自己冇安全感
所以用熱戀藉口合理化自己嘅Chur
人地有心嘅就會搵你啦
出街同你聲都已經好好啦
你咁樣 係人都怕咗你
你當佢係你嘅終身伴侶 拍拖咋
佢返完工攰想唞吓你都要chur住
我係男仔我都覺得煩 又唔係小朋友拍拖
佢出街會同我講佢同邊個出街,但佢唔會同我講佢做緊咩既
我有提出過 不如大家間中講下做緊咩,或者影下相share下d野,等大家有d交集,佢都話ok ge,會試下咁做
但可能迫佢做緊佢唔鍾意既野

唔分手遲啲使唔使share埋location俾你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞