拍拖一個月,突然被分手

384 回覆
40 Like 282 Dislike
我唔知大家係咪唔會搵喇
但我覺得2-3真係唔過分既

係呀,唔知點解會咁覺得
有可能你真係太chur
之前有個男仔未一齊果時會日日打俾我,如果我唔聽電話會打第2,3次
仲成日msg問我做緊咩
我明有女仔好鍾意痴住bf,最好日日講電話
但我係唔鍾意講電話同俾人chur
本身對個男仔有好感
但佢一feel到我想發展佢就chur我
我就即刻唔再鍾意佢
而家男朋友一齊之前係同我傾左好多個月計
出左好多次街都無chur我
相處令我無壓力,好舒服
食左未先
你呢種人好鐘意攞"自以為既優點"當做對方分手既原因
純粹想抬高自己,覺得自己係好男人,衰既係對方唔識珍惜
你覺得對佢"太好",對方係覺得呢種你認為既好,好煩
固執咩,我都開明嫁,好多野我都好隨和
傾下就得
有啲人真係需要空間

巴打遇到一個未好啱你嘅人,或者style唔協調

唔好灰,一齊耐咗都未必啱
睇到三樣野
1. 拍拖一個月
2. 咁撚大篇野
3. 唔明點解分手
就知成篇又係一條毒撚過份幻想既故事

拍得一個月,依家肺炎又唔係多地方去,又唔係識得耐,有乜撚嘢感情可言
你所謂好愛佢其實只係難得(以為)溝到條女唔捨得姐
又唔一定係騎牛搵馬,你都識講app識既,人哋都要對你了解吓,了解夠覺得唔岩咪唔好晒大家時間囉

唔好下下幻想人地係做緊戲個啲變態野啦
好幸福
樓主control freak
TLDR 分手
拍緊 3年
話多唔多話少唔少 但係仲熱戀緊
平時我地各自出街都係以上既pattern 互相知大家出緊街就得
因為同fd出緊街可能真係唔會搵到話題或者真係唔會開個新topic
影張食野相俾佢咪又係應 哇好好味啊 邊度黎 好無食啊呢
所以我寧願有咩留返完結咗搭車返屋企途中講仲專心同多野share
對住煩閪樓主成一個月先散有得攞長期服務金啦
其實好多IT人工都好高既
遇著你啲咁嘅人真係寧願自己一個更開心
真,真係好變態毒撚ff feel
希望樓主將來拍拖個心態可以放鬆啲啦
I see. 交友app 識就唔使睇結果太認真了。come and go easily.
我打得唔清唔楚又diu
一句講曬 人地同朋友出街你搵人咁多次做咩9?完左之後再傾翻唔得?同你講完又係咪肯完全放手?
岩岩分手果日佢轉左去最忙既Ward
只可以講 佢驚比人睇到啲message既notification 再問長問短
一係約左其他男仔 一係同FD但唔想同人講有bf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞