我係一個無牌輔導員,可以令你每日都重溫同一件事。//《記》

1001 回覆
261 Like 3 Dislike
Lm!!!!!
75正皮有加更!
努力日更
如果覺得篇幅太少,或者內容乜乜乜,都可以留言講的!
今個故想同大家傾多啲偈!
見字飲水
可以follow:
Instagram:@chingceciii
https://instagram.com/chingceciii?r=nametag
MeWe:張羨青
https://mewe.com/p/%25E5%25BC%25B5%25E7%25BE%25A8%25E9%259D%2592
Penana:https://www.penana.com/user/73839/
Hello
溫緊midterm都即刻入嚟先
hi
Lm
考完midterm 可以追文 青青加油
新風格
情願你有讀心的超能力
支持
Midterm加油
時間啱啱好
能發現我的心計提早阻止
Hello
「本來都OK,其實我已經接受咗,世界總要有唔同嘅人,我都只不過係喺我應該留低嘅位置。」王裘居說,然後沉默。

變得有錢就像平定四六——某次香江鄰近城市的於四月六日大屠殺,每天都為每一磚每一瓦勞心奔波,但至始至終是徒勞之功。

「咁係咩令你覺得之後唔OK?」我用他使用過的字眼問。

大學一年級之後,王裘居與女友沈嘉玟戀愛。

一切都很順利,嘉玟溫婉良善,令他在牽着她手的某一刻,覺得真能與她攜手偕老。

他們不會經常流連各大商場,不會常常消費購物。

嘉玟很喜歡吹着海風和王裘居聊天,沿着海濱行,迎面有不同的行人;二人牽着手,慢慢地行出自己的腳步。愛情可以簡單如此,看着對方,心花怒放,或者一刻感到心安,他知道,嘉玟並不會離開他。

他們都努力給予對方承諾。

只是,王裘居從來沒有見過嘉玟的家人。

「點解咁少聽你提起屋企人咁嘅?」他問。

「冇啊,都係正正常常嘅屋企,冇咩好提嘅,我屋企人都好錫我㗎。」

「咁就更應該帶我見吓啦,如果唔係佢哋,點養到我女朋友咁完美?一定要好好報告伯父伯母啦。」

「哈哈,佢哋養到我咁大,畀你偷走咗,實激死佢哋啫。」

「上嚟你度,係咪冇雞髀食㗎?」

王裘居自我調侃,他只是紫荊邨的一個公屋仔,沒有華屋美車。

嘉玟笑笑:「我都係公屋啫。」

他安心起來。

*

「我當時應該要察覺到,老婆嗰個係苦笑。」王裘居說。

我正色。
呢種類型嘅故正期待
支持!!!!

mua
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞