人造肉 Beyond Meat 簽大約 為麥當勞、KFC、Pizza Hut 供應植物蛋白肉

84 回覆
89 Like 22 Dislike

近年社會提倡食人造肉,即是素食肉,從而減少對地球的負荷。美國人造肉公司 Beyond Meat 最近與麥當勞和百勝餐飲集團 (Yum!Brands) 簽下全球戰略協議,望將人造肉打入美國主流餐飲市場。

根據與麥當勞的 3 年協議, Beyond Meat 會是「優先供應商」,為全球最大餐飲連鎖店食麥當勞的素漢堡提供素餡肉,為數以百萬計的食客提供人造肉,亦會鑽研其他素食餐點,包括雞肉、豬肉和蛋的植物性替代品。另外,Beyond Meat 在未來幾年會與百勝集團旗下的 KFC,Pizza Hut 等,共同研製獨家植物蛋白產品等。

漢堡及香腸的廠商 Beyond Meat 是洛杉磯一家製造 100% 全植物成分的肉類替代品的製造商。自 2013 年開始,該公司產品已可在美國全國的全食超市購買。
呢間垃圾隔幾個禮拜炒一次消息
係 呢間垃圾出完財報後一定出幾條合作消息
因為差唔多次次財報都差過預期
升兩日跌廿日
Beyond meat真好難食
到人人知佢好食時就買唔切喇,
只能趁人人知佢難食時買
我覺得OK喎
無味
人地impossible整植物血紅素有肉味,beyond仲停留喺齋鋪酸齋
等impossible 上市好過
金拱門果塊餐肉難食到DLLM
其實研發果條友無味覺架?
好撚好食喎我覺得
以素食黎計
我都覺得ok 喎
好撚鹹
香港齋上市隨時500蚊啦
食垃圾肉
覺得市場係大

但唔清楚邊隻牌子好食
未食過成舊漢堡
但食burritos入面做肉碎真係食唔出唔係肉黎
新聞係真既話,份約都好大下
好舊啦單olds
分注細細地入場先
之後先至慢慢較個比例
反正距離真係爆出仲有啲時間

利申 9up
其實呢啲植物肉同齋舖啲齋肉本質上係唔係一樣?只不過改個靚名
齋舖啲齋肉好味過佢地100倍
有齊雞,鴨,鵝,豬,魚,火腿
香港是但一間齋鋪都有資格去美國上市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞