2020 CA/ACO招聘/賽後(17)— 祈梅雨如煙春雨華田雨

1001 回覆
2 Like 13 Dislike
( 1) 助 理 文 書 主 任 職 位 申 請 日 期
2020 年 7 月 24 日 至 2020 年 8月 6 日

( 已 截 止 )

( 2) 技 能 測 驗
( 中 文 及 英 文 文 書 處 理 速 度 測 驗 , 以 及 一 般 商 業 電 腦 軟 件 應 用 知 識 測 驗 , 包 括 Microsoft Office Word 2013 及 Excel 2013)

2020 年 9 月 至 2021 年 2 月

( 3) 遴 選 面 試 及 《 基 本 法 》 知 識 測 試

2020 年 10 月 至 2021 年 4 月

( 4) 發 出 第 一 批 聘 書
2020 年 11月/12 月

( 5) 發 出 遴 選 面 試 最 後 結 果
2021 年 6 月底

以下為華田雨登陸日:
ACO華田:
第一水登陸日: 19 Nov 2020
第二水登陸日: 26 Nov 2020
第三水登陸日: 12 Dec 2020
第四水登陸日:23 Dec 2020
第五水登陸日: 07 Jan 2021
第六水登陸日: 23 Jan 2021
第七水登陸日: 06 Feb 2021
第八水登陸日:22 Feb 2021

Ca華田:
第一水登陸日:19 Nov 2020
第二水登陸日:30 Nov 2020
第X水登陸日: 31 Dec 2020
第X+1水登陸日: 22 Jan 2021
最新一水登陸日: 05 Feb 2021

夢巴語錄
考官更睇重嘅係你對答同處世態度

而我亦都認識一啲中學grad嘅ca/aco

佢地嘅工作同處世態度亦值得我呢個揸住19 topup degree嘅aco借鏡同學習

而樓上亦有如月亮兄成功考取aco嘅例子(中學grad)

所以都係個句啦 無論咩學歷都好 態度決定一切

準備充足 做好自己 自然無愧於心
我要華田呀KK
Offer god
跪求offer god
我要華田呀~~~~~~~
屌哂你地屎忽
12月28IN 3月5收 (香討470,三女房)
1月13IN 3月5收 (三女)
1月14IN 3月5收 (男男女)
1月18IN 3月5收 (香討461,男男女)
1月18IN 3月5收 (三女)
1月19IN 3月5收 (女女男)
1月19IN 3月5收 (香討439,男男女)
1月19IN 3月5收 (三女房)
1月20IN 3月5收 (香討442,男男女)
1月20IN 3月5收 (香討446,三女)
1月20IN 3月5收 (女女男)
1月22IN 3月5收 (三女)
1月25IN 3月5收 (三女)
1月26IN 3月5收 (女女男)
1月27IN 3月5收 (女女男)
2月5IN 3月5收 (兩男一女)
2月10IN 3月5收 (三女)
2月10IN 3月5收 (香討457,女女男)
2月11IN 3月5收 (男男女)

(執位 不是更新)
#更新210306 11:59

source: https://t.me/ca_discuss/17081
1月頭in啲人消失哂
一月頭in嘅,2月5日咪派左囉。
lm
有無巴絲聽日report duty?
出到2月10啦要拜下offer god 了
kk 比offer 我啦
就快in CA好緊張
offer god
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞