革蛇:五年後tesla會係世界第一大市值企業

96 回覆
85 Like 18 Dislike
利申long tesla
但我自己dd仍然overpriced by a lot
我覺得係 tesla + space x
先至有可能
巿值係咪第一唔敢講
我睇好最少上1萬億
2018個時又咁講
依加又真正考驗依家先至嚟
幾時先考驗完
9upper
冇眼光扑唔中十倍股咪認左佢囉
唔係係到搬龍門啦 好撚柒
佢都係睇$3000 usd
即係$600之嘛
都係果句amazon 咁勁既公司都係2年間跌90%
8年先返家鄉
Rest is history
好公司怕咩等market crash 先入
成日fomo咪做bag holders

Apple 上年都半價,做好dd 自然知咩位入好
只可以講以佢2018講既目標價計,佢真係扑中左
上年溶斷之前只係usd $500左右
上星期跌到趴係度都有$530 x 5
唔好玩啦 TSLA點跌都跌唔返去革蛇個買入價啦
嘩 大生意喎
想贏apple難少少囉
嘩一定係因為佢tsla先升到咁
未來趨勢一定係3D printing, VR/AR 工業
不過應該10年後

你咁睇係肯定坐唔到
第一次 3月 900插到當時300蚊未拆
上年7月 1794落到1400 未拆
上年9月 530插到盤後300
今次係咪又退潮
唔使五年
三年已經得
算係咁啦, 如果有個香港區老散向tesla top pumper ranking既話 實有佢啦係咪先
但係五年內蘋果有機會出電動車喎。。。
上年tala 股價跌剩1/3都捱過
btw
AMZN 2000年果陣同宜家兩回事黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞