革蛇:五年後tesla會係世界第一大市值企業

96 回覆
85 Like 18 Dislike
人地一兩年前已經開post話睇好TSLA 個時9成連登仔笑鳩佢

一係你而家都tip一隻十倍股 一兩年後睇下點
全香港散戶 夠唔夠一支1k棍既錢多?
傻仔驗眼啦
唔會 只會越黎越多車企 搶分薄市占。科技黎講 apple會好過Tesla。同埋大陸黎講 Tesla目前可自動駕駛適用路段、唔夠nio多。以後呢方面會唔會輸俾百度都好難講。長期睇 蘋果5年後依然係第一市值企業
你地唔鍾意咪唔好買囉 洗咩開post 酸人
無聊
開槍打你地
成班人係到酸
五年後留名鞭屍,睇下鞭革蛇定上面班人
pltr呢
希望5年後仲有連登
清賣邁
蘋果可以係e度打到出華爾街,我te sla一樣得
人地仲係作家tim
作到話有粉絲靠tesla比到首期
佢第一篇片出果陣好似大概160鎂,唔明連登仔憑咩笑人
買中d野比人炒高左身家脹左就飄飄然
我eth 50 入
佢入左幾多先
仲未計low interest rate environment
1964-197x 美股升得1點
Let’s see...
value investing always wins...
AAPL同TSLA都買唔洗煩
又吹nio
唔係話Tesla唔得,但係妄想覺得佢可以超越蘋果
真係痴心妄想 做多咗 你話電動車龍頭就話啫
最大既VW 先10-15% market share -> 150b valuation
我當energy business 同車做到一樣大
比盡你值300b + 多100b比你好未

仲要冇記錯Tesla 話做到2030 67% car market share worldwide做到呢個數我信全球最大市值但自己諗下有冇可能
mark my word
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞