[有圖]分享圖表派點幫我係2月17沽清ark兼做對沖

202 回覆
78 Like 181 Dislike
貼倉又點會係社工。根本自己都無信心

搏中左先貼出嚟
我今年啱啱玩
豬死了
啲線都係之後先畫出黎 係人都識畫啦

幫我汁唔小
預左有人咁覆

真心建議你睇少d 連登
google: value investing margin of safety

咩SH、time the market、妄想次次最高位走最低位撈...
呢d 真係新手先會諗......
點解咁多負評 大家參考下不知幾好
唔鐘意咪唔好用
叻既,話我地知下星期一應該點做
支持圖表既理論係乜先?我諗連佢地都唔係好清楚
一堆用過去既統計學,就想預測未來

咪同睇相一樣,只係機會率有幾大姐
估中左,出黎吹下。
唔中,又會話你睇漏左d野
Lm
EXACTLY
好多野都係based on past 去predict
算係睇到小小買賣貨嘅時機
g持
傳說中嘅八陣圖
邊有資格開
唔緊要,我一開始玩以為自己好醒,跟住輸左6位數,跟住先正正經經學TA FA 經濟
Tsla 502/460睇下有冇轉勢啦

太陽能股大部份都係明星股,SH穩陣簡sedg
留名學嘢

樓主on9?之前又唔見你貼 sh緊xone sndl tlry blink
想聽多啲點畫趨勢線
我唔信圖表,但我信“有人會信”
所以圖表係work,但真係睇你自己彩數

其實上面巴打講左,好多野都係base on past,好似資產組合理論。

但圖表派真係以為可以準確預測未來股票走勢

同睇相佬話你知你32歲會結婚。真係睇你自己彩數同你信唔信。到你32歲,你咁啱拍拖,咁你會下意識地想結婚
圖表派計,
2月25裂口跌穿趨勢線應該減貨,
2月26大陰燭穿支持線應該清倉

但睇vix一早有提示
但自問果時抄得太hyper都睇唔到vix 既信號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞