[有圖]分享圖表派點幫我係2月17沽清ark兼做對沖

202 回覆
78 Like 181 Dislike
最近三年期
年化回報幾多%
咁玩咩?
唔好咁啦
郁啲就講牛市股神
小弟玩左五年 年回報就好廢
想知你圖表派三年年回報率有冇10%
圖表派幫你出入市姐
可能可以幫你係選岩股情況下多5-10%

回報主要都係靠簡岩股票
呢幾年回報都差好遠,路計上年太誇張,再前三年拉均都係30%左右
破壞性契媽
賺小左其實同輸冇分別
人地$10 去到$20
你仲停留係$10 變相你係$20 輸左$10
玩舊經濟,果時諗最多咪跑輸。
車股,銀行,醫療,零售
點知零售奶左野
「最基本邏輯就係價格升穿阻力線,阻力線就變支持線,相反跌穿支持線,支持線就變阻力線。升穿阻力線,價格就會去下一個阻力線,跌穿支持線亦一樣。」

但好多時跌市個陣d支持線話穿就穿
講真 圖係有參考用
但點為之岩既線
可唔可以講多D
唔可以咁講既,到你輸既時候就可能要還

就好似SH NIO咁

幾個月前gel曬頭,家下就
想知如果突破高追,止賺會點set
同埋如果係支持位撈底,巴打會set幾多止蝕
我set around 5%止蝕成日hi倒先彈番上去
到時破位 你咪要入市 或者 清倉 再中伏

你個套唔係萬能
屌 痴線
你未賺到嘅錢叫輸?

咁期期有人中嘅六合彩夾埋我都輸唔少
一條畫完出出黎愈多上下影線掂到就愈有效
好似spx 呢條線咁
2018年10月開始畫,到琴日都伸用緊,支持緊spx
呢條線已經成為市場既支持阻力7/8次
非常有力
所以等佢係支持線到彈左先買,阻力線跌左先沽
我支持FA TA兩派一齊用。
FA選版塊選股
TA揾買入到price objectives
中伏唔緊要,中伏少過睇岩就得。
最緊要唔好做反手。

輸2% spx比你
但真係幫你避到10%跌幅
其實抵
明白
可唔可以講埋其他線,想學多小小
唔知自己點先畫得岩成日
之前睇John J Murphy本書,佢提到其實大家都知TA price pattern但都會出現係因為 self-fulfilling prophecy 。加上太多on9財演教人RSI < 30 oversold 就要買,RSI > 70 overbought 就要賣先搞到好多人對TA好有Bias
呢個市用圖表派睇真係on9
一係你用圖表話比我聽個市反彈定會繼續下跌
我唔會訂幾多%
陰陽燭明顯隊穿支持就走
話知佢之後升番,我已經捕左第二隻
有啲錢我個交易系統賺唔到就賺唔到
琴日我都止蝕左一隻

早兩日穿紅線買
Del app sh 派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞