返工辛苦儲錢,今次真係咩都無哂

368 回覆
2197 Like 102 Dislike
巴打唔好上咁多連登睇人吹水比較好
講真,股票邊有得臝架
股票都有得臝咁個個唔返工,全職炒股啦
跟本股票就係啲有錢佬用嚟呃鳩啲星斗小市民,比啲小市民假希望嚟掠水既玩意。
所以我幾年前就已經唔玩股票
賭錢既人十賭九輸啊。巴打你當買個教訓,以後唔好再玩掂股票賭錢啦
屌你哋班傻西 成個連登熱門post日撚日都係美股
個個以為自己炒股好叻 搵塊鏡照下自己個柒頭啦
收到wind 攬鈔巴都玩美股喎
關我撚事
我朋友由gme 289 一直溝,仲問埋屋企朋友借錢溝直到gme跌落40蚊,佢都無放棄,溝到均價67,
到宜家佢仲係度sh 緊

我由600k all in , all到而家1.2M

all in唔係唔得,要有值博位,識ta, 我獨注一隻但短炒
仲要識止蝕
一年個倉博6~8隻股
上年仲係港股玩
5星期前清哂倉
等大市穩同跌完先再入場
我都40蚊買左
知道自己性格唔適合大上大落 -> All in arkk
唔好再賣啦ching
Arkk 升得返上去,放心
個個扮曬股神咁,見人地玩同樣嘅play賺幾百粒,就諗住自己都可以搵到咁多就FOMO落去
到最後死得最快就係呢啲
規矩一係永遠唔好輸錢
賭錢抵死
人地5蚊開始吹風逼空,你300蚊allin?
所有老手都係分注入貨,當初你300入,一路分注,入到40蚊,宜家都唔洗輸了
我都係新手....
但我會玩下港股試下水溫先
我己經犯左好多錯。都係都蝕緊幾千蚊only。點會一開波就all in....
梗係訓練下自己先
我諗我起碼刨多七八本書先正式開始。學下d concept先
冇錯,買股第一部就係諗點樣唔好輸
加油,新手就係咁,唔好因為咁樣而批自己唔識玩股票,因為好多人財自就係靠佢。你既問題係情緒交易random trade,而當你有一兩次甜頭之後就會覺得成件事好易。

記住你既pattern,只要你食到呢D情緒交易者既錢,你就會係長期獲利。最簡單每次place order set一個stop loss 先,唔好怕回後buy back ,SH係易輸身家,只要你遵守呢一條rule,你可以生存,要生存先會有機會。

多看交易書籍,GME果個位,其實有哂signal做沽,尤其是連登開左十幾個thread要SH既時候,魚,就係要食。

我都係玩左十幾年先有今日,加油。
呢一波股災笑左
上星期爆升完咪放得囉
呢三日完過山車 盤前收市前假升完引人入局陰住跌;然後打走哂蝕盤。
半年過程本25個; 高位64個;呢3日無7皮幾野。 袋18.4個走。
返工只係對沖

投資先係王道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞