(文字版) 林作 鍾培生 記者會節錄

251 回覆
1176 Like 20 Dislike
無一字一句還原,但內容不刪減不增加
鍾培生啲中文有少少詞不達意,我幫佢執咗啲

林作:多謝鍾生比時間我練習,如果比賽係聽日打我未必有信心,但個時間set去9月中,到時大家就會見到個全新嘅林作,會變成拳手

鍾培生:piece of shit x2

林作:到時我就可以挑人機,賺到嘅唔止100萬,可能成千萬

鍾培生:其實你一文不值囉,你無我你係一文不值囉,係我去比錢定到你嘅價位(一文不值狂loop)

林作:咁我仲有我媽嘅我媽無你爸咁有錢都有少少㗎大佬~都值少少嘅

鍾培生:.....shit

台下記者:(笑)

—————————————————————————

記者:Derek你驚唔驚打死林作呀?

鍾培生:有向師傅同佢操應該唔會死嘅,我本身想搵殯儀館嘅sponsor,但我相信輪椅會好少少嘅

台下記者:(靜)............

林作:培生培心有啲會員...漢奸嚟嘅(笑),有啲搵我話係佢會員,但係支持我嘅...

鍾培生:(打斷)收皮啦你!

林作:市面上有好多人都係撐我嘅,多謝大家!

鍾培生:(打斷)我真係想問下呢...我代啲記者問下呢..你啲自信邊度嚟㗎?you piece of shit你有無照鏡呀?你唔覺得自己好蒙羞嘅咩?

林作:成就...就係唔需要咩成就都可以坐喺度...咁...

鍾培生:(打斷)咁我覺得有樣嘢係真嘅!全香港得兩個人係會值得7位數字甚至8位數字比人打嘅,其中一個坐啖我隔離囉

林作:另外嗰個邊個呀?

鍾培生:.........

台下記者:(大笑)

林作:我希望普普通通嘅我可以話比人知,我可以嘅話你哋都得,或許我哋不能做富三代....

台下記者:(打斷)你可唔可以講清楚你係咪話你比人打得嘅時候人人都可以比人打呀?

林作:無錯,同人打交隻抽係我哋嘅XX自由(聽唔清楚),只不過出場費要計清楚,有一百萬我打硬,三十萬就未必

鍾培生:即係好簡單...佢嘅..人生啦...讀咁多書做咁多嘢都好,就係佢今日可以坐喺我隔離囉,that’s all
(呢句我估佢意思係:林作成世人最大成就,就係坐喺佢隔離)

即係天生我才必有用,但係佢嘅價值就係比人鬧

林作:(笑)所以讀多啲書,如果係成功嘅,你做到才子嘅都可以同我一樣有咁嘅身價

鍾培生:piece of shit

林作:佢應該唔會日日周圍同人講話要用一百萬打你啦!佢睇得起我好榮幸,呢方面我係打從心底感激嘅....其實!各位!我想講!我人生最大成就應該就係今日呢一刻!如果林作喺2021年3月5號之前係無成就,今日就係!

鍾培生:.........

台下記者:(笑)

記者:Derek你驚唔驚林作爆陰毒襲擊你嘅敏感部位?

鍾培生:呢幾位記者朋友,你哋zoom近啲佢個樣,你覺得呢pat屎可以做到啲咩出嚟?

記者:.......

林作:(低頭用手機)

鍾培生:呢pat屎有無機會喺台上面...即係佢用任何陰招我咪揼爆佢,你...你zoom近啲佢個樣

記者:.........

林作:(繼續低頭用手機)

鍾培生:zoom近啲佢個樣你望下佢個樣可以喺台上面做到啲咩出嚟?

記者:......

鍾培生:look at me I’m fucking champ

記者:.......

睇字都 feel 到鐘共浸柒味。。。
走呀!陣間呢個post又會俾人話係轉移視線post了
難怪佢冇女朋友
連登嗰浸味出晒嚟
就咁睇字林作撚狗
姓鍾條友好似有精神病咁
咁有錢都搞成咁
幾時講埋my power powerful
未齊啵
睇得出鍾培生似係想學人地mma賽前trash talk
但實際做出黎搞到成個怨婦咁一味人身攻擊林作
睇到好尷尬
學還學 但fucking champ個度真係好好笑
兩個都係fucking clown喳
鍾狗一開波已經嬲爆爆咁唔知嬲咩
我啲肌肉簡直就係完美
終於賠上生命係邊part
佢真係好投入ff自己搶緊金腰帶
終賠生好似白痴仔 未打先輸
林作全程專家Dickson mode撚狗咁撚
打針唔好玩,打佢好玩啲
學曬mayweather啦
我覺得作仔呢句好撚正 賠生用返同一招串作仔係抄狗, 但唔應機又即係默認左, 高招
成個氣氛好似波台大戰cctoy
You piece of shit ! (X100)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞