有冇人都係個資產淨值冇咩變過

25 回覆
30 Like 5 Dislike
明明只不過係個合理調整,完全唔明點解咁多叫春post話咩股市係呃人blablabla
如果加超重leverage 又全倉投機科技股就自己抵死咪怪股票啦
升左...
因為mid cap, small cap 跌既幅度好似股災咁

我自己就 10% mega cap + 30% mid cap + 60% bond, 波動算溫和
Same 成堆廢佬股
好多人話係熊市

即係仲係牛市
你巧勁呀!^^
師兄買咩bond
Same
手持基建地產材料軍工銀行等各大廢老股
個倉plateau 左兩星期
阿叔老屎忽, 之前跟玩科技股, 執少少就轉晒舊經濟股, D舊經濟根本無跌過。
師兄保守過我
長有長玩
2層樓升左
早排咁多報導/tweet講ARKK問題,呢度都有post,.
一早避開哂d ARKK系同入面d holdings ,
唔明d人點解無反應
我個倉乜事都冇

根本未係股災,S&P / NASDAQ 只係跌少少就叫晒救命,都唔明d人買咗咩,輸到好似世界末日咁
等緊真股災先喊
我屌你老母喇,無事?
你重倉幾隻科技股都仆街喇
amd aapl tesl tsm nvda
60%bond
巴打咁保守?
我2月都有 NVDA/TSLA/ARKK/ARKG/BILI/BIDU....etc 呀,不過我無事喎,買得倍升股就實預咗會有跌70%嘅日子㗎啦,點會無制定exit strategy ga
咪係,上年3月S&P 跌30%就真股災喇,家陣回調小小就嗌晒救命,嚟多次30%咪上IFC?
得你班傻仔先會重倉tech又唔止蝕
LP左TSLA賺到笑
賺緊幾十percent 個個都笑鳩止蝕撚,到嗰盤蝕少少先發覺原來自己無risk appetite
尋晚買咗1 股TSLA ,資產增值$14
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞