要供樓既巴絲,返工會唔會隱暪自己有樓?

75 回覆
24 Like 8 Dislike
有樓有咩出奇,唔好俾啲垃圾新聞吹撚到香港幾撚慘先得架
根本大把人係勁撚有錢,窮既圍爐咪自然痴痴呆呆坐埋一枱囉
“知道你冇左份工唔得?”

要幾廢先驚人會咁樣諗,出嚟做嘢講實力嘅,話知你住公屋定係租租同供供
有人問咪講
熟d既同事有傾開計都會知

d同事仲有錢過我
其實三十幾四十歲 大公司職位又唔低既正常都有層自住樓 好平常
哈,差餉及地租通知書只需交乜乜乜(戰鬥力只有五)的傢伙
同事有講,反而朋友同佢講租樓
成間 公司得自己一個無樓...
過億臭話啫
冇錯
自己唔會特登講
冇計
冇自信心,諗野太悲觀
剩係咁膽買樓
冇錯無限認同

上左連登咁得出結論發覺香港根本九成都係有錢人

好多人都話 香港係生存,唔係生活
根本戇撚鳩鳩啜周周唔該收一收去下自修唔好同乞衣隻揪

我屌蠢你老母塊乳溝,自己廢就認撚左佢

係香港其實係享福
唔好俾啲垃圾新聞吹撚到香港幾撚慘先得架
根本大把人係勁撚有錢
香港地做幾年野,耐極十年好未
一個月至少都有50,60k

街邊同你迫地鐵返工果推 或者 油頭毒撚分分鐘幾千萬身家

加上香港人根本人人都買到樓

新聞話樓貴高乜乜柒柒
我屌你老母臭西
香港樓絕對係平撚到仆街
因為香港人普遍人工高
就算打份正常工 ,對樓齡同位置冇要求,基本弱智人士都買到有樓

所以一個正常的人都揸住層市值6,7百萬既樓,真係係好撚平常
層樓市值唔過億都唔係咩大不了既事

女仔要求另一半有樓好撚正常因為連樓都買唔到果d真係香港最垃圾果一群

香港人唯一煩惱既係
男仔難溝女,其他真係冇
屌你咩…
冇錯無限認同

係香港其實係享福
根本大把人係勁撚有錢

新聞話樓貴高乜乜柒柒
我屌你老母臭西
香港樓絕對係平撚到仆街
因為香港人普遍人工高
就算打份正常工 ,對樓齡同位置冇要求,基本弱智人士都買到有樓

女仔要求另一半有樓好撚正常因為連樓都買唔到果d真係香港最垃圾果一群

香港人唯一煩惱既係
男仔難溝女,其他真係冇
冇錯無限認同

係香港其實係享福
根本大把人係勁撚有錢

新聞話樓貴高乜乜柒柒
我屌你老母臭西
香港樓絕對係平撚到仆街
因為香港人普遍人工高

香港人唯一煩惱既係
男仔難溝女,其他真係冇
冇錯無限認同

係香港其實係享福
根本大把人係勁撚有錢

新聞話樓貴高乜乜柒柒
我屌你老母臭西
香港樓絕對係平撚到仆街
因為香港人普遍人工高

香港人唯一煩惱既係
男仔難溝女,其他真係冇
好熟,邊條流出片
認同
不過有人有三衰六旺,同埋本身個人有d悲觀主義,好多野話唔埋

最重要係工作之餘有時間upgrade 下自己到有逆境,上天比磨練你果陣都有能力面對
我都覺得係
笑到氣咳
唔會 做乜多左人問呢d問題
出黎做咩耐有樓好閒
畢竟大家年紀都唔細了
同腦細講
有樓供唔好炒我
舊公司有講,個3x歲師奶錯過時機無買到樓成日單單打打
新公司無講,但係又有個3x歲師奶係度吹奏自己棟土瓜灣幾十年舊樓,叫我快啲儲錢買舊樓忍得好辛苦
cls 巴打好幽默
要供講出黎好核突,有樓收租先講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞