有啲野唔係唔識做,係唔想做啫...

123 回覆
244 Like 14 Dislike
算吧啦,每對couple都唔同相處方法架啦,人地仲要岩岩一齊半個月,熱戀期或者人地真係夾,真心相愛,你分得手即係唔岩架啫,努力d搵一個真心愛你既啦,唔好諗咁多啦c打
女人未一樣,扮野既說話,無分男女
啱啱睇到一句覺得好撚啱
“It was just bad timing, I told myself. But bad timing happened time and time again. After all the pain, may it wasn’t the timing, maybe we were just two people bad for each other.”
最後嗰句其實啱 男人有時係要踢先識郁 同埋點“踢”都好緊要"
同埋係要有要求 但都要識攞到個balance位
我都認我係大On9
如果當年我上連登講男朋友因為返工忙唔肯陪我過情人節,應該好多連登仔就會屌鳩我係死港女、唔識體諒男朋友、學生未返工唔知攰就收皮呢啲

我一直都諗住我多時間,我做多少少有咩所謂,拍拖本來就總要有個人做多啲架啦,我知佢鍾意我就夠了

但真係諗極都諗唔明...係咪我做太多了...點解以前踢都踢唔郁點解會咁...
送禮卜枱食飯都要教
以前我叫佢陪我去迪欣湖野餐,佢話好攰好眼瞓好遠,唔想去
依家佢識得plan行程帶新女去愉景灣玩

以前就快一齊嗰時,我講笑咁話想試下分手,啲人話分手之後會成長好多...

依家係到諗,可能係我地兩個都因為分手而成長咗,又可能我地本身就唔夾?但佢其實係願意做呢啲野,即係佢唔抗拒?咁我地本身可以係「夾」?可能呢啲就係timing嘅問題遲黎嘅野,過咗最適合嘅時間,都變得唔重要了
唔關事
唔係因為你係女人
掉番轉係男嘅我都會咁講
係因為你分咗手仲要揾番前度
人哋對現任好又唔抵得
唔問又心思思 問咗又自己一個唔開心
咁你問嚟做乜
你話你係咪攞嚟賤
分咗手就Move on啦
好慘 明既
亦都get到你既痛
但你再比較只會更痛
建議你block 9左佢
不能認同更多
分咗手就move on
同你同一個唔開心嘅人講 笑多啲啦
有咩分別?

分手 要move on呢個道理我明啊,
但個心move唔到 郁唔到 走唔到...

好似係佢比咗我一個根深蒂固嘅思維:「返工=好忙=攰=冇時間心機」
但依家由佢親手打破呢個思維
成件事好似笑緊我呢個傻仔一樣,笑緊我呢啲On9野都可以信咁耐,人地係唔想花心思係你身上咋
道理你都明白
我就唔多講了
而究竟點先可以move on
老實講我都唔太清楚可以點做
但首先你要唔好再留意佢
Ig whatsapp嗰啲
你每次見到佢同現任嘅時候
都係對你嘅二次傷害
其次可能係裝備自己
揾啲興趣學下 充實自己
等自己生活occupied啲就唔會成日諗起佢
樓主都幾睇得開
分左手都仲會同ex傾拍拖
老實講,我冇expect過佢會送
都係鳩講問下 搵啲野傾下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞