萬事得Mazda 車主揮手區 (12)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我揀白色呀 showroom睇車時sales仲話要去到7月中先交到車
我都係,3月中訂個時sales都話6/7月交車

sales通知你5月就有?
落訂既時候佢講返
我落訂個時都講最快要6月
咩都齊 架車完全無事 超慳油 有力 粒燈 著左好耐了(行左幾十轉油) 唯獨係讀唔到code 唔知係個閪obd問題 定點
追晒post發覺好多人揸CX or Mazda6,但自己最鍾意Mazda3 seden,有冇巴打講下點解3 seden有咩唔好?
Sedan**
M3 Hatchback 都好少人揸
係街見親都係cx

我自己渣mazda3 hatchback
睇價錢做人啫, 以前3仔同6仔差2-3萬 好多人都會比多dd買大d
不過前排有20萬樓下 1.5mazda3 大賣 應該會多翻唔小
再加上 正苦 加左牌費.... 令到 d 1.5 吸引左d
$209990基本上係21萬(依家已經22萬)
加多3萬上到2.0fastback(加少少系列)
第一次買新車想買mazda3 sedan,感覺上性價比幾高
Sedan 要有返咁上下大部先好睇

短過4米半嘅真係斬尾好過
mazda3 sedan有4.6米
所以佢一減價就去貨

其實而家就算G系3仔,都大部過F系5仔咁滯
留名睇 新直六 mazda6 過5M
縱置機器,好難唔過
成萬蚊牌費 仲貴過柴六
唔知有冇直四版本
人在澳洲,考慮緊 CX-5/ RAV4 / CRV
減價係咪可遇不可求?
Online shop 有齊 3/6/CX3 三款減價車

你睇交車時間啫
7月我接受到呀
但 3 sedan 219,990 係已經減左價?
加咗稅,之前係$209,990
你有咩要求先
M3 Hatchback 真係好少見,可能依家興小型SUV,個個都買CX30
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞