萬事得Mazda 車主揮手區 (12)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
Auto-hold 下化
係喎
我錯鬼左
有冇人試過用抽油泵換偈油? 屌你老味skyactiv新車正一乞鳩兒, 個lone 我估係平平地, 插得落支油尺插唔落支抽油管
升起換點都換得乾淨啲
入多左偈油
係, 啱啱買架車返黎, 支油尺爆撚晒, 上手應該倒多左
早幾日換水箱水諗住放埋油點知佢係六角定星形放油螺絲
暫時冇工具喺手 而家買左呢舊野等到手, 順手換埋佢, 第一次知有放油 valve, youtube 條條片都讚抵用
https://www.amazon.com/Fumoto-F106N-Drain-Valve-Nipple/dp/B07D995XRF/ref=sr_1_1?crid=2QFFN6E8YL3KQ&dchild=1&keywords=fumoto+oil+drain+valve&qid=1615611412&sprefix=fum%2Caps%2C175&sr=8-1
換完電之後著Engine燈同AT燈 部車無力最高只可以行40 有無巴打知咩事 換電過陣有搭左電先換
邊款
mazda6 換嘅係ecor紫電
好得人驚喎 我今日先換完電
又係6
巴打換完電之後有無留意行車時個電壓係幾多
冇工具check唔知obd得唔得
我係插個有顯示電壓嘅點煙器
想問10/11 m3 hatchback 係咪2代? 多唔多野整。

換車想買架黎玩玩, 2.0 好力好多?
odb 都讀到電壓
本身揸錢七 準備換2015 mazda 2應該下星期收車
有個on9問題 我不嬲用鎖匙傳統方法著引擎
而家變左keyless 個步驟應該係
先禁start一下 然後踩住迫力再禁start
定係直接踩住迫力禁start
就咁㩒個士撻只會著電,㩒2吓會著埋錶版

踩迫力㩒就著車
Mazda3 17 年多唔多野整
直接踩住brake㩒start
如果人哋偷車
咁點算
關咩事
人哋一樣咁著車
冇匙係車入面著唔到架
有感應架大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞