想搵返細個嘅一隻網上教育遊戲

58 回覆
12 Like 0 Dislike
小學雞嗰陣 成日都會有啲教育遊戲好好玩 好似星願小王子嗰啲

咁我記得 有隻game個內容就係 摘骰仔然後喺一個有好多格嘅地圖上面行,我記得好似仲加咗啲卡game嘅元素,可以用啲卡嚟打交 有冇人都玩過?好想搵返隻game出嚟
傳說之旅
係咪第200 張卡係龍卡
係eclass 度玩?
係咪icube入面嗰個
係啦!就係呢隻!!

多謝晒巴打

我仲記得隻鷹好尾機
我仲記得星願小王子係有幾個version 真係回憶嚟
搵到了

唔該晒各位巴打
上年肺炎好勁 星願小王子仲好似話免費開俾大家 應該仲未死

https://www.facebook.com/starwishlittleprince/photos/a.10152374428607670/10157334682697670/?type=3&theater
傳說之旅好似玩唔返

見佢最新一條update係2013年
搭單問

細個玩過一隻又係類似星願小王子既學習game,個地圖係牛皮紙嚟。好記得係可以落海底,之後就有個美人魚既填色遊戲

有冇巴絲記得係咩揾咗好多年,有個表弟下年讀小學,諗住遲啲偷睇吓佢有冇玩
有無人知呢隻 90後小學玩
好似有少少rpg 元素咁 有幾幅地圖
唯一印象就係卡庫最尾張龍卡

仲記得有呢棟嘢
嗰陣仲問啊媽攞email整完感恩節啲火雞同曲奇就send 比佢
揾到了
記得小學雞嗰陣 老母唔俾我玩電腦 鎖咗部機

跟住我話要做每日一篇 叫佢開返

每日喺度玩小校園 傳說之旅 星願嗰啲 有時仲上7k7k玩拳王

啲回憶返晒嚟
雖然只係個email但好sweet
因為佢座學習大樓喺一棟嘢入面?
個exit好怪
應該玩唔到了
我啱啱創咗個號 發現login唔到 server應該冇咗
搭單問多個
又係要用卡牌同地圖上嘅生物鬥,但係畫風同音樂黑暗同電子好多
每round電腦會隨機派五六張牌,各自代表一隻生物,仲有佢地嘅編號,好似寵物小精靈咁,要揀三張出嚟戰鬥
畫面上面有個banner顯示過場動畫,如果上面個黑衣人舉手指公,代表呢round嬴硬
嬴咗就會有嗰隻生物嘅卡,之後可以叫佢出嚟戰鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞