有仔女又未諗定移唔移民嘅入一入嚟

32 回覆
13 Like 3 Dislike
成班學生坐櫈仔
仲以為蹲坐咁勁
你就移民,難為班仲坐緊政治監嘅義士都唔知仲有冇機會走到
其他人留同走
對救出手足嘅機會恐怕冇分別
長線講可能越多人走越好

會員編號:#92299
會員註冊日期:2017/3/18
入 LIST 原因:盲目鬥黃,蓄意引戰。
https://bit.ly/lihkg_on9_list

請問Tony_Stark(狗隻#92299)你屙尿嗰陣起左腳定右腳?
https://lih.kg/2416522
又block一件
Hello 記唔記得呢張文宣? 原來鳩up㗎咋?
唔撚使道德綁架啦
一來哩幅野嘅走定唔走根本唔係講移民

二來
如果今日
有心有能力走嘅人去外國
係中長線增加營救手足嘅機會嘅
就應該走
不論之前講過乜

而今日
留喺度仲可以做到幾多
大家有眼睇
你又比我見識到黃豬啲賤人心態啦
加油呀 去到英國記得報平安
難為班condom信咗你班撚樣 依家搞到要坐十年
手足好波
一個論點都冇
你只想將 移民 綑綁等於 放棄手足、背叛etc
咁你有乜高見?
「佢地唔走,我地唔走」都可以比你講到話道德綁架 咁仲有咩好講?
張圖就係想表達齊上齊落,一直面對,而你就話唔理之前講咗啲乜 依家有得走好走,好波到
依家班condom就真係無得走啦,而你班黃豬就叫人移民
咁一開始就咪道德綁架 浪漫主義水人出嚟啦屌
移民啦你 on9
仲有麻煩唔好成日出埋晒呢啲垃圾post,thx🙏
咁你又有乜高見?
我支持人移民, 暫時離開暴政。
上邊講咗 自己追post
大家可以block 7佢
第時你個仔個女,開口埋口暴徒前暴徒後睇你地點收科
細路仔係學校啲時間分分鐘仲多過你係屋企活動嘅時間
張圖係當時立法會時既人既對話

留喺度可以爭取到任何減刑嘅機會
大家心知肚明

刑期短嘅講緊幾年
出到嚟係香港仲有冇前途發到圍?
大家都知

仲有其他唔講啦

你半樣現實考慮都唔理
即使有人走咗對入咗冊嘅人將來更有利都唔理
總之移民 =背叛
哩種不講現實只講教條嘅講法,就係道德綁架

有人跌咗落個窿
唔撚好去揾繩揾梯啊
否則係背叛
一齊等死就啱

留喺香港,對手足可以做嘅支援
不外乎捐612、去吓聲援、寫心意卡、捐物資等etc
屌到咁大聲
你有冇做過
有冇喺連登叫人做過?

[書撚召喚]燕子生命呼籲 為牆內手足捐贈以下書籍
https://lih.kg/2417037

講就天下無敵
一日到尾FF美軍美國制裁etc一鋪反cup就叻

因為由頭到尾
你只係一條扮本土嘅五毛
唔洗反串扮人啦 一早扑左你

呢刻移民走資 攬炒港共先係對手足既報答

對家亦深明係經濟春袋 先搵咁多你呢種仆街出黎分化文負
你班移民撚真係好好笑,講到移民過外國settle好晒所有野再接呢班人走 講到幾咁美好
坐完政治監 仲比你有機會走到先講啦柒頭?
200萬人又點? 一見到班警察落地咪又係縮返入老母個閪度
有冇問過入邊班人最想要咩呀? 你估真係想要你啲垃圾信呀? on9
仲有我從來冇FF過要美國救港 麻煩咪屈🙏
唔係gphone級數嘅應該走到
再講,仲有家人呢?
Gphone嗰啲冚家走哂

如果你認為200萬人冇用
咁200萬人留定唔留又有乜所謂?

一味想spin分化
連基本邏輯都冇

點解你覺得冇人問
點解你覺得嗰啲同手足保持書信來往探監既人會冇問會唔知

定係你想同我講
你心有靈犀知道
手足只係想全體唔好移民坐到某一天光復

順便講埋
如果你話抗爭係浪漫主義
認為全部人唔移民就可以為在囚手足爭取到減刑/脫罪/甚至香港民主自由etc嘅
咁叫緣木求魚
本身都唔想理你呢條冚家剷,但見到下邊個post真係忍唔住要入嚟屌你老母個臭閪,你夠薑就入去打多次你呢段咁嘅垃圾文

屌你老母臭閪寫信,問下絲打係咪真係咁想要你啲垃圾信啦垃圾

你真係一條垃圾嚟 唔該咪撚再出埋晒呢啲咁嘅垃圾post啦 廢人

衰暴動要坐十年嘅港女是沒有人要的
https://lih.kg/2433073
我完全睇唔到我寫嘅嘢同嗰位絲打有乜衝突
我一向支持做所有野支援俾港共告嘅手足
佢地咪最撚醒
當初叫人去衝又係佢地,而家走佬先既又係佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞