單身有物業既巴打,識女仔會唔會隱暪自己有樓?

479 回覆
714 Like 25 Dislike
我黎緊會買同埋而家都係單身,你會比d熟嘅朋友label你叫有錢(無見識嘅朋友又或者講笑)。但唔熟嘅又或者岩岩識嘅女仔,唔通你無啦啦走去同人講我有樓架、我有樓架咁撚老套咩
有車都係可能講開有咩做,平時會游車河先講姐。屌你有樓你同人講我得閒去間屋睇下有無野要執漏架咁咩
所以點解公屋仔反而溝到女,打份萬中垃圾工,每個月交千零蚊租,重有錢靜養車溝女,然後同人講自己住私樓。

最麻煩係有樓又未供斷個D,成日要死閒死抵供樓。

利申:屋企一樣有兩層樓但未供斷
我諗個個都有份
試下養車
五成講緊幾多錢
形容得幾貼切
有樓當你傻西咁
top up 係有少少尷尬如果非專科
除非你身邊朋友都top up ,唔介意名
講撚到只係香港男人先有樓咁
以前會。
但發現咗咁做真係傻豬豬之後就唔會
隱瞞時冇女吼。唔隱瞞明顯多咗女埋身
隱瞞嗰時有條女無視我。佢知我有2間屋收租之後佢就對我好主動
真係好現實
一半人有樓係咩人先
20歲至30歲又有幾多人有樓先?

利申 : 窮西住公屋,感到生命冇希望
有冇方法可以隱悔D咁講自己有樓?
以前個ex識落先知佢有樓, 不過都唔會係一齊嘅原因因為對方真係好難頂
其實而家我只係唔刻意咁隱藏
平時正常講電話我會行開傾
咁同地產,租客,水電師傅傾電話。我就專登唔行開傾啫
最近咪講下移民買樓賣樓啲嘢囉。
其實如果講左會易D溝女,咁老西都講啦
利申
單身狗
有full pay 樓
有車
每次溝女都會話已婚
費事有手尾

又唔會,師兄你都得既
新識嘅異性最多咪問你住邊,係自己住定同屋企人住
暫時未見過會有人問你「層樓係你自己嫁?」 就算真係有人咁厚面皮會咁問,一咁問你都知佢咩居心啦下話 你介意嘅咪唔好再同佢繼續聯絡
如果對方冇問,但你冇啦啦自己講有層樓,亦都怪怪地姐 根本代表你對自己其他野都冇乜自信/覺得有層樓都係你賣點之一,咁你又有乜資格話人睇錢做人
丁屋一堆
慢慢儲下錢, 自自然然有機會
如果你連儲都唔儲, 你下代一樣唔會有樓

如果父母要住公屋, 又唔想換居屋
必要時除名買私樓
話屋企人用佢名係深圳買咗層樓自住。自己無出過錢。
唔係好明點解要同對方講自己買左樓喎
即係條女會無啦啦問你屋企有無物業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞