[放負撚入來]有無人上到大學之後覺得自己係垃圾

264 回覆
180 Like 9 Dislike
個底打得唔好 上堂D野跟唔上
哩年幾仲要日日係屋企識唔到朋友
上堂唔識無人問到差唔多全部靠自己
好驚要defer 唔想再哂時間哂錢

唔知點解大壓力到好想嘔 好重
可能我真係抵比人睇唔起本質係垃圾點都改變唔到
個人唔知點解開心唔起碌ig睇到D好笑野會笑
但係開心唔起我唔知自己咩事

岩岩比老豆問起考試考成點..
我心諗唔好講哩D啦...唔好講哩D啦plz...
我話有一兩科唔合格(姐係below mean)
我feel到心跳係咁加速 好想喊
唔想講哩D話題唔知點解唔想講
但就係唔想講我知佢係隨口問下關心下

想知如果真係太大壓力頂唔到 應該做D咩好?
唔好諗個樣野?但就來又有quiz有好多野未跟到越唔諗越焦慮
考試我試過考到胃痛 手震 個人好撚崩緊

容我在這裡放下負有無人都係咁
you are shit
今日本來想去做旁聽師
奈何好撚多野要做 完全抽唔到身
見到今日大家咁齊心我都好想一齊去
睇住香港逐步輪落 我完全乜野都做唔到
我係咪好垃圾其實我係咪真係廢青
少少情緒管理都做唔好
功課忙少少就已經話頂唔順
我個胃而家都好痛唔知關唔關事
覺得做野都起碼有時間抖下 起碼有得放工
而且有錢收
讀書無放工 每日都要溫書
我做過full time, part-time startup
但都係覺得讀書最辛苦
係咪讀嗰科唔啱你
唔係 但係跟唔上 同埋我塞左好多科同一個sem讀...
我之前讀得唔夠 如果讀唔夠無得準時畢業
跟住落來每個sem都係咁多科 一諗到要維持多成年就好灰
想知心理輔導個D熱線work唔work? 有無人試過?
其實個D有無用
可以試吓 有啲friend賭到甩褲打咗去戒賭熱線 真係有人聽
人人有唔同煩惱啦 我冇大學讀都係咁過唔係叫你冇理由咁樣正能量 但如果負到搞到自己健康都唔係一件好事 唔講你嗰啲咩手震胃痛仲有好驚云云 我當你壓力大到瞓唔着已經影響緊健康 試吓搵啲嘢分散自己注意力啦 成績又唔係你人生嘅一切 就算你最後真係要defer咁又點 你話浪費時間 放眼成個人生 嗰少少時間算啲咩吖
之前中學打過一次,都係等左好耐,終於聽喇但條友串串共,我覺得完全輔導唔到我,最後都係等自己慢慢嚟。
哩d係咪都係打份工
可能你都講得岩...
相比起啲groupmate我都覺自己好撚廢我個個sem爆cre好似玩緊parkour咁,一失手就會仆街,但啲嘢我又唔撚識
上到大學已經好叻加油呀!
加油
我都係我個個sem都要爆cred
我都想有grpmate識下人 但全部差唔多都係自己做
好似都岩 比個達成到嘅目標自己
起碼達成左好似都有d滿足感...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞