[PC/PS4/Switch] 三國志14 (18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
後期人物(我的定義係200年後出世)我有:

韓瑛
韓瑤
韓瓊
韓琪
李遺
李球
山濤
劉伶
呂安
向秀
阮咸
楊駿
范長生
覃萬傳
康僧會
楊飛龍
趙國達
濟火
孟虯
劉淵
馬承
姚光
白虎文
伐同
蛾遮塞
楊蘭
賈混
龐宏
楊豔
諸葛果
仲長氏
王明山
王廣
王乂
鄧颺
韓龍
臧艾
夏侯澂
陸喜
衛恆
凌烈
潘平
丁溫
周處
潘岳(潘安)
左思
多謝抄考 我都要上遊俠網揾D補丁 囉人名取材整人
岩岩係香港eshop 買左ns 三國志14
但點解down落黎係簡體 一見到即刻唔想玩
部機default 用英文

想知點轉返繁體
試緊部機由英文轉返繁體再重新download
但睇佢細字好似仲係簡體中文板
ns 唔知同唔同pc
按開始遊戲果個頁面右上角有得揀語言
志在千里玩超級新君主項羽 居然無晒軍糧而輸
Switch 好戇鳩
要轉部機語言先轉到繁簡
英文會自動出簡體
救你唔到
攻城係咪用沖車最好?
幾時用井闌/投石?
攻城睇你用嘅人有邊招技就用邊樣
即係冇分別?
玩緊207劉備
諸葛亮都似3樣都有
其實3 個都唔差 要睇對面座城個情況
小城
衝車
中城大城
投石
城兵多 又中城大城
井欄
不過綜合講係投石>衝車>井欄
但係投石防守力最低 好易比人拆 要好好保護
諸葛亮永遠唔用兵器
因為用兵器出唔到神算鬼謀
呢招戰法幾乎係全game 用兵器太浪費
如果207劉備既話阿醜加徐庶已經好夠用
衝車破城最勁,即係減個城嘅耐久,但防禦弱
井欄攻城最勁,即係攻擊城入面啲守兵,但行得最慢,個城少兵嘅咪用佢囉
投石就混合,又3種入面行得最快
要速戰速決就帶一兩隊行前保護衝車
啱啱玩加強版,玩咗4年左右先醒起可以離間俘虜
ching咁遲先買
發覺請求異族發動攻擊完全係浪費錢
六萬兵輕鬆被秒
呢樣嘢好似係pk先有 原版閹咗
300埋伏之毒化算好多
又可以練智力
埋伏之毒有咩用?唔識用 我淨係知懷柔有用
你打超,頂
少一塊地=nerf npc
埋伏完你懷柔/ 被賊搞
都簡接nerf npc
難攻如漢中都可以由上庸出3000井欄收佢皮
只要你前面埋伏夠
超級,頂級係咪要另外買
本身pk版係lock左
三國志

霸道降臨!
『三國志14 with 威力加強版』將推出慶祝『三國志 霸道』日文版營運一週年的合作DLC!
本DLC將於9月15日免費推出,是為了紀念『三國志 霸道』日文版營運一週年,因此將免費推出可以於武將編輯及製作新武將時可以使用的『三國志 霸道』的武將CG。
包含『三國志 霸道』中新繪的「劉備」、「諸葛亮」等有名武將的武將CG之外,也包含『三國志 霸道』的原創角色「盧蓮香」及「王小玲」等共計將包含30個武將CG。
一同於 #三國志14 的世界中,匡復大漢,並使用霸道的武將CG,展現武將們霸道的一面吧!
#三國志霸道
#霸道
更多詳細內容:
https://bit.ly/3BzWJhb
○『三國志 霸道』中文版官方網站
https://www.gamecity.com.tw/sangokushi_hadou/
○『三國志 霸道』中文版FB官方粉絲專頁
https://www.facebook.com/sangokushi.hadou.tw
☄中華壯闊土地,更潛無限戰略!☄
PS4/Switch/Steam『三國志14 with 威力加強版』現正發售中:
https://bit.ly/3kILdHR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞