[PC/PS4/Switch] 三國志14 (18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔係你想點要出既三國人物都出晒8090%
除非你講埋古武同自創
個性我覺得關羽勁D
咁撚on9

好bug下 咁都冇fix過

睇怕跌忠冇下野堆人俾曹賊登曬

登唔到反曹聯盟既人

好彩同時斬左曹仁 登左廚房

剷走兩件老是前線出現煩膠
你玩赤壁邊個先
超級劉備
我想講係咪都係魏武 神將 樂奏 呢啲
一定啦 除非用van大自己整
我整左兵聖 可汗 變法 兵祖 兵神 兵仙 戰神
神機一定勁過軍神
神機nerf晒所有對手
軍神淨係buff隊友 冇自己份
神機係玩過頂級之後先知原來係咁屈
但神將可以用來攻城喎
神機野戰無敵
攻城除非死守
開門迎撃個下可以秒左迎撃隊
其實係因為ai頂級buff到on9姐 頂級咩10% 20%buff玩家 有=無
頂級得神機個性係有用
咁好老實講句
個個性有冇用,就緊係用反常玩難度黎做標準
初中上求其都爆到機,連個性都唔洗考慮
就算超級,神機個效益都好大

利伸:頂級韋康破局成功
可唔可以講下點整
試左好似唔得
1.改共享劇本
+
2.導出共享之後揀英雄集結做劇本 導入
+
3. 揀一個你會玩玩既劇本導入共享
完成
新手問 老手爆一劇本 通常打幾耐?
通開一定係要全城佔領?
玩到中期都分出勝負 電腦都無還手之力 有啲曬時間
1.玩到中期仕官人數同質量>>電腦通常會走人開新局
2. 要打爆1個劇本要最少1個月 因為前期好食時間 中期先可以係咁出兵用兵海壓死ai

咁大個曹家輪到去比個外姓人係咩玩法
仲有啲家姐老母都冇份
如果對自己不利既事件,你地會唔會照開?
唔會
三國志後期劇本真係無咁好玩 好多名將死晒
武將數又少 人口又老化 我玩到正始司馬83歲 有29人已經可以破局 D人開始死既死 D城開始出現賊兵
睇手下有咩人 強勢咪開 弱勢就一定唔開
同埋睇下手上人材勁唔勁
後期先要整多啲自製(歷史)武將

我整咗好多玩得好開心
自己整果D人要自己set邊個係邊度仕官 自己set set 100 個已經想死 加上set 唔到邊度出世已經敗筆 官方更新又唔撚加人 睇來暗恥放棄左314 整手遊去了
名將死晒同破局無太多心機玩
司馬 司馬昭(司馬師死左) 羊祜 鄧艾 馬隆 得呢幾個長命勁小小既人已經可以滅吳 再用將領數目屈死魏國
係得魏國多小小勁人 不過來來去去都係得果幾個 好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞