[PC/PS4/Switch] 三國志14 (18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
用完van大新整建築果度發現有bug效果2 果欄寫唔到野 用cheat engine睇明明有數據

三大打機原創三國女神角色都唔識?
其實最好係改做會自動轉做升得最快嗰樣
平時你商業升得太高農業冇郁過既話
商業會升得好慢 要成日moon住好on9
記錯左 其實可以自創劇本 不過時間改唔到
方法係用事件editor實現君主換人
我見twitter有人整咗 不過會唔會太勁

https://twitter.com/W0rHYXBH7TCxpku
用VAN改官職SAVE唔到話檔案被其他程式使用中
有冇巴打知點搞
而加整緊周郎定江東314 版
要先關遊戲
已經關左gamereboot都係咁
我步驟係開共享劇本改,定係有其他開法?
重新開機/del左佢再down過 可以個路徑唔岩
其實唔難玩
玩悶咗三國志 玩下都唔錯
我玩咗幾日 就轉咗最難難度

有mod 有戰霧 有埋伏
外交 間碟 好多功能
玩落就知好多細節位
唔同勢力有唔同特性
遊戲性其實高過三國志好多
但係做到官渡就無下文
好似話會出三國2
同埋其實用官方修改器都可以改到個勢力
又有mod
我有跟開佢D po

基本上佢所有新武將人物設定-15至-20就差唔多

佢要明白點解有D人光榮唔包,就係因為呢班武將本質上廢同唔重要,仲整到個個神將咁托咩?簡直破壞遊戲平衡.
係 因為比例問題
條友無統計過 好多都整得太勁 先唔講內心 政策等
比咁多藍
正常呢D都係得1藍x紅/0 藍x紅要根番個比例同埋要根出生地 好似中原咁多番D勁人平衡隻game
想問PS4係咪玩唔到mod?
隻game最大缺點係唔三國囉
Pc先有
有無人識hack入個劇本令到個俘虜走左變無勢力 整左劇本求教
發覺原來郝昭都有加pk戰法
佢都有 張嶷有乜可能冇
就係無
周郎定江東 完成度80%
點解上傳唔到圖片既?
試吓電腦用alt+prtsc直接cap圖
先再放上嚟
手機唔知點解唔得 電腦先UPLOAD到

整到咁
之後就要用劇情編輯換君主
之後用VAN大改SAVE令用劇情殺死的原君主復活
最後就係都要改SAVE 當俘虜走左無救到就要變空白勢力同RANDOM咁抽城市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞