[PC/PS4/Switch] 三國志14 (18)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
嚴格嚟講係三邊
西面仲有羌
羌應該起手就不和但未必會頭一年就打你
想睇下有無人挑戰成功 真係難 但有王異做軍師
比你有錐行斷糧都冇用
全部都冇攻擊力既 成班方圓
方圓謾罵隊 唔知有無一格可以操控戰法
刺屎咋 要拎晒武威安定先有手動
佢整出黎實有人爆到嘅但真係起手最劣勢嘅勢力
起碼都要捉到兩個鋒矢武將
呢手牌斷完糧都打唔死人真係痴鳩線
最on9係開局頭一年唔扣忠誠呢個設定
一開始有冇得同羌B friend?有就立蠻將
涼州地利要起碼兩個城
咁唯有整炸趙衢,梁寬,趙月幫手,全部50-60能力但有權整就識魚陣鋒陣

曹彰騎兵下下二千幾有時上到三千攻係幾屈
要靠減士氣同圍9佢
啱啱Down新事件包開赤壁劉備係咁撳事件就拎哂成個荊州
荊南事件唔開好過開 城係會有但每座城都殺緊一兩個武將
點解三國志14 咁小人整mod 同劇本
因為van修改器不能新增/删除勢力君主
而家有人研究到用van 增加勢力啦
仲整咗個mod 係淘寶好似賣緊8蚊
個mod 望落幾用心整下

不過我想要歷史事件多啲
佢果D所謂既整到新勢力係指將原本果個君主能力更換改左咋 改唔到內心果隱藏數據
另一邊箱,三國total war宣佈收皮唔再更新
唔係呀 初初就係改現成既勢力 替換
之後好似有人整到新增勢力
內心果啲就改唔到
其實同潼關差唔多姐
係多四小龍玩開部份劇情玩偷劉備
佢唔係挖左勁多坑?係朋友到玩過勁難上手
兩周年出左段片話唔會再更新,話將來會出隻三國2,不過同而家果隻冇關,即係類似羅馬1同2係兩隻唔同既game

而家係steam仲出埋合集,以為佢會出埋北方游牧民族擴張

睇d人討論話內部有好多新idea,但本體個底太差,點出DLC都唔會改到
認真想知你地會唔會真係打到外族收皮降伏佢地
定係個個都係用外交多
同埋個人覺得今集交易都幾雞肋下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞