[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (29)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
感動!屌你班友唔係呀嘛?一個破冰就可以幫CCTVB 洗底?唔好唔記得CCTVB 做過嘅嘢,仲有撐警曾志偉!
咪臭系
我係其他男歌手真係灰鳩,班鏡粉有排玩
903又係咁viu又係咁,RTHK可能下年都會係咁
所有投票都其他人唔洗玩
難得近幾年萬年最男單春收咗皮
其他男歌手先有得玩下
幫Gary Tong個wiki list補充咗好多我熟悉嘅近年作品(應該都仲係有好多漏 靠大家)
算係盡返啲心意
所有獎都係100%網上投票 根本俾鏡粉玩哂
唔好咁快就下定論鏡粉玩曬啦 都未開始投票就認輸好咩
想自己鐘意嘅歌手攞獎咪拉下票叫親戚朋友投票囉
啱呀 大家記得唔好又要屌又要唔投票
依家又唔係唔比其他fans投咁快已經打定輸數,諗定投邊個好過啦
先唔講唱片公司廢唔廢,有冇宣傳,啲歌易唔易入屋,如果覺得自己欣賞個歌手好少人識、好少fans、歌曲傳唱度唔高,呢啲時候先更加需要你去大大力推介比人聽,身體力行去支持,從而令更多人留意返本地音樂
佢近幾年嗰啲好唔齊,娛樂人生都係啱啱先加返
新人 jer
唱作人 jay fung
男 牙醫
組合 rb
女 ginlee/豹
唔止近年
本身個list連年度之歌 陀飛輪 如果我是陳奕迅呢啲big hits都冇
甚至有啲年份係直程skip咗例如2010
係,應該之前寫list嗰個都係睇8,90年代先。大家一齊加返
https://www.instagram.com/p/CL8PxlIgQ7V/?igshid=io6hj1y8migi
其實viutv搞全民投票原意幾好 俾聽眾有參與感
唱作想投AGA
年度新人

我估係Jer

年度十大我估仲有

一人之境
哀的美敦書
~旋轉 with me*
First date
幸福門
荒島之幻象

唔覺得呀科會攞到十大
可惜唱得好但唔夠人氣就一定nothing
組合果邊最首當其衝 如果有金銀銅都仲可以投下爭銀銅
me too
都係果句 投票拉票啦
唉我早知咁樣投票我寧願黃妍無攞過冠軍歌 呢種玩法同要佢包尾出局無分別啦
我只希望99台唔好公開票數佢係包尾
佢一定無面見人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞