點睇馬鞍山??

339 回覆
5 Like 73 Dislike
係呀,但宜家都封哂lu,但起碼以前放學時間小朋友有地方跑下玩捉咁囉……佢地要朋友多過設施
花草就無乜研究,少望,同少行恆安嗰邊
馬鞍山買就好,租就免啦睇吓沙田仲好,方便好多
馬鞍山有美食沙漠之稱你都啱
況且而家多咗好多大陸人
大圍薈蕎點睇?
如果想搵個十年內樓齡,周圍都比較開揚
有冇屋苑介紹 ?
迎海
馬鞍山一帶有冇咩小店好食?
你喺港島返工就唔好諗馬鞍山啦
揀返啲過海方便嘅好過啦
eg紅磡 觀塘 油塘
變硬N 塞青年

塞大老山
塞觀塘繞道
塞東隧
塞東區走廊
不能盡錄
頌安時代冰室
市中心:新港城1、2、3期地下果堆,大把黃店(齊柏林、focus、大壹、車仔麵、台灣、越南、泰國嘢),仲有幾間綠店海記、上海嘢、日本嘢
五期就take a seat,福安金滿園,酒店海傍間西餐廳,耀安韓台站
如果你唔介意隔涉嘅話又有錢,個環境都唔錯嘅呢啲好睇你個人點樣衡量交通方便同居住環境,租嘅話個人會推介沙田第一城,密度低、租金同呎價相對低、交通發達、環境都唔錯出面有城門河,不過最大問題係樓齡高
租就租近返工地方啦
想知MOS係咪有曱甴問題
第一城 ... 都叫密度低 ... ?
任何住宅樓下有食肆都無可能無甲由啦吓話 😂

有 d 直情有老鼠添
第一期大單位真係密度低,第二期相對密啲但係同其他相同規模嘅屋苑例如藍田麗港城或者太古城比較算低,至少冇樓貼樓嘅
你住邊?
十幾分圍到大圍
講到好遠
當年仲住緊馬鞍山,試過放工太累搭681、訓醒一覺仲未塞到入東隧
試過星期日搭681入灣仔,諗住慢慢坐啦,點不知半個鐘頭到咗,快到嚇親 先知平時用多幾多時間嚟塞
又有次星期六晏晝入長沙灣,搭286c好似都係半個鐘到碧海藍天,又係快到嚇親,繁忙時間又係瞓着醒埋都未到
反而無論幾時去沙田,都係兜嚟兜去,成粒鐘先出到……由巿中心去大圍的話搭馬鐵一去到有車計,15~20分鐘到
但繁忙時間真係塞到懷疑人生
灣仔我係指到灣仔狗屋站
塞車
巴士線區區停咁制
黎緊仲會大量搶地起公屋
以前就好住 宜家配套無變但係咁加人入黎

想知有無坐開980x既巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞