點睇馬鞍山??

339 回覆
5 Like 73 Dislike
世界未日 可能要去碼頭搭船
你講ge係有但問題係質量麻麻......圖書館,泳池,體育館要成個馬鞍山人黎用,真心太多人有海有沙灘但唔係政府泳灘,附近原全冇配套....公園咪得馬鞍山公園一個......食就得連鎖,菜式選擇少,搵間小店難,搵間有質數小店更難....買餸購物選擇少又貴,咩娛樂都冇,酒吧冇唱K冇篤波掟鏢又冇,戶外活動/水上活動/農莊又冇(得個高爾夫練習場).....迫你要出去但交通又係死,車要兜晒馬鞍山,亞公角再加部分沙田先出去,就算去沙田都要至少半個鐘,其他地方至少一個鐘(89D除外),一塞車就玩完但基本上日日都塞

梗係啦
塞車真係好大問題 遲下仲會更塞 雖然我都係訓教

不過你講嗰 d 娛樂其實最好唔好喺區內 喺附近嘅區先好

想去可以過隔離區玩

D 娛樂場所帶嚟嘅 debuff 就隔離區幫你頂 咁先正
坐出港島一個鐘姐,空氣又好
少d人但唔荒蕪
有諗紅磡
標準答案:垃圾。
送都唔住
不如你叫連登仔講一個適合人住既地方
佢地互屌完一輪後
一係不斷叫你加少少,最後10萬租半山
一係香港已死,叫你移民
白石泥涌個面係咁起,大水坑又塞左幾棟公屋。。。。d人正常返工返學之後一定爽死tim啦
問題就係冇隔離區同坐車時間太耐,馬鞍山好似剩係比你訓
巴打簡而精
我地之前無禁堂食會出石門食

其實市中心都有少數幾間好食嘅鋪頭嘅

唔好下下喺新港城搵野食就得
冇係新港城搵食啦....太貴,已經係去附d鋪仔食
留Tg 我有間馬鞍山想放租
我無住過其他地方,但我都有朋友既
去完朋友屋企,都係馬鞍山舒服
空氣好環境好,市區成日人山人海我接受唔到
好適合退休生活,
過海返工嘅另計
係又貴又悶
塞完大老山再塞東隧
狗都不屌

返港島一定唔會考慮新界區
以前住過油尖旺,係方便,出街咩都有,但人多又雜,又嘈,我自己寧願要靜,再加上入嚟馬鞍山住之後鼻敏感都無咁嚴重
但塞車真係好死煩
油尖旺好方便但真係不太適合居住
另外,我唔係淨指馬鞍山公園,係講緊小朋友放電嗰d,淨係沿海濱長廊計埋錦豐入面到馬鞍山公園30分鐘左右路程起碼都5個
點解唔租港島
你講緊錦豐左右個2個比政府派錢出去個公園認真個到冇配套,d草又種得差,d花花草草幾個月就成批起晒黎,入面又咩都唔做得。近恆安個面個個用途已經轉過幾十次
大老山塞乜鳩?倒灌塞到入馬鞍山
https://lih.kg/2074115

自己睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞