[古典撚]古典音樂台3

1001 回覆
37 Like 15 Dislike
好聽
有人話4係Mahler嘅pastoral symphony
咁樣理解會唔會易入口啲?
我覺得M4喺現實生活最容易聽
唔通日日聽第678咩
M5 都ok因為最後個movement 頂返住之前嘅失落
我真係可以日日聽6 同 85反而勾起啲情緒
咁要再聽多次先答到
Witold Lutosławski - Piano Sonata
https://www.youtube.com/watch?v=Ni7Qi5G4NiA
證明每一個愛樂嘅人都有自己嘅禁曲
Dvorak 基本我淨係聽289
violin concerto 我都唔係咁識欣賞 不過cello concerto 好感動
6有d depress 同埋敵意 唔識講
聽完個人好浮
其實七都可以聽㗎其實我講多咗 不過好high囉聽完, 征服全世界咁樣
8 同七差唔多但係呢更加之犀利 直情標曬眼水
6好正,我覺得好似打咗場rpg 咁

8 最後嗰下真係好似上咗天堂。由最細聲去到宇宙大爆炸
VC 最主要我覺得佢重複得太緊要
7 以前 圖書館冇recordings 所以放棄咗
Brahms VC 好神聖又好感動
2 你試下kubelik 1973
今日認真睇左一睇 發條友講得好垃圾
首先講既內容同封面標題完全冇關係
講既野又唔講reference 又唔講實例
schoenberg=現化音樂全部?
條友淨係識少少就唔好出黎害人啦
6 1st movement同andante都好正喎
不過1st movement同finale有啲冗長係真嘅
原來係咁,但依然希望有香港YouTuber做呢d
發現用鋼琴版易聽好多... 個harmony清晰好多..
https://www.youtube.com/watch?v=65ZNK2XkPXw
諗緊無限貝7會點
無限rach2我ok 貝7唔得 但好多樂團好熱愛貝7
B7 == 交響情人夢
早晨點歌mvt1唔錯嘅開始
竟然
好有趣
一陣睇下佢地utube詳細講咩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞