[MOA]TXT(Tomorrow x Together) 討論區(3) - 二週年快樂 3月6日同五個男朋友一齊...

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
TOMORROW X TOGETHER(TXT),為韓國Big Hit娛樂於2019年推出的男子音樂團體,由YEONJUN、SOOBIN、BEOMGYU、TAEHYUN、HUENINGKAI五位成員所組成。官方粉絲名為MOA。
成員介紹:
崔然竣 YEONJUN 1999年9月13日 181.5cm

崔秀彬 SOOBIN 2000年12月5日 185cm

崔杋圭 BEOMGYU 2001年3月13日 180cm

姜太顯 TAEHYUN 2002年2月5日
177cm

休寧凱 HUENING KAI 2002年8月14日
183cm

TXT特色:
- 除Soobin係隊長 冇其他明確定位
- 長到爆嘅主打曲名+勁多mv
- 沒有良心 (請參考we Kpop)

出道曲: 어느날 머리에서 뿔이 자랐다 (CROWN)
https://youtu.be/W3iSnJ663II
MAGIC: 9와 4분의 3 승강장에서 너를 기다려(Run Away)
https://youtu.be/6yWPfUz0z94
ETERNITY: 세계가 불타버린 밤, 우린... (Can't You See Me?)
https://youtu.be/cMFHUTJ13Ys
5시 53분의 하늘에서 발견한 너와 나 (Blue Hour)
https://youtu.be/Vd9QkWsd5p4
啱啱想覆認真野 個樓斷左
sorry
太過興奮
啱啱我都想覆上一個po
點知樓主勁快推完
終於有新po
就黎兩周年啦

應返樓主
我想講我之前都有畫畫
點知發現畫面形同頭髮真係好難
畫Q版反而易啲
但係我就唔識上色
所以最近係到整佢地既片同gif
我試過畫way home嘅然竣同soobin
我畫成jojo風 (同我想像嘅青春漫畫風太大分別
受到刺激 唔夠膽再畫
好好奇樓主畫得係咪太熱血
我掙扎左好多年日畫夜畫 就係畫吾到人
好羡慕個個畫佢地咁似咁靚仔 覺得自己好廢好無用 典左成個月

吾開心到一個地步吾知點解開始寫fanfic 回過神來多左幾個好warm嘅moa朋友 將我由抑鬰救返出黎 (起啲書仔度放mv可以逼moa幫手刷

想講人生好多野都不似預期 最重要都係吾好同人比較傷害自己 做自己鐘意嘅野 識下朋友仔 享受人生先係贏家
睇動漫咁多年都無追星果一陣學到咁多人生

相信啲仔都係好鐘意做緊嘅野先可以搏到咁盡
由練習生開始無十年都八年
我想像吾到做同一樣野咁耐都仲有熱情 好想抽到見面問佢地呢啲

同埋我好鐘意佢地同bts完全吾同 行自己條路 吾洗比較
我諗txt真係好鍾意唱歌同跳舞
先可以做到咁耐
即使中間有啲攰
但係因為做緊自己鍾意做既野
所以冇放棄到
lm

留名
崔秀彬宜家真係可以做校園劇男主角了
yeah 第二次再販
買到個白包了 好感動
好事黎 加油呀ching
將啲負面情緒轉化做energy

TXT真係好勵志
多得佢地我先冇做廢青咋
秀彬的確好啱校園劇
好冇網劇拍下
txt內部嘅小劇場我都收貨 黎個三分鐘哥哥都好
頭先一開都望到 即刻再買咗
諗起年頭真心好灰 負能量爆棚
覺得自己好無用 有諗過不如死左佢算
但每次睇txt 心情都好左好多
仲有同咁多位moa一齊傾
雖然人依然頹 但冇咁負能量
所以真係好感謝ching們
又dynamite
幾時完dynamite熱潮
希望下次TXT早過BTS comeback

生活艱難呀
又corona
成個人生好崩潰
做正面idol fans 先會有正能量
一秒十個大動作死未
有時心情唔好
睇一睇txt真係冇咁攰
就算我花時間幫佢地整片
我覺得都係值得架
真係好想推呢團出去比其他人知
死亡走位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞