[All-Star Zion]New Orleans Pelicans 討論區#8

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
小睇pelican
其實B仔一哥位係咪已經讓左比胖虎
雙一哥中...
一早啦,圍住zion砌隊砌戰術,後生爆得又快又高效

跟舊時拆你屋快艇咁砌就最完美,即入西岸playoff二輪健康D,守好d,年年入西決都仲得

冇新秀紅利嘅所謂潛力新星就快快趣換走交奢侈稅都換粒真star入黎就最完美
而家未既,但B 唔改善下B 2 B 同 第一節之後既表現就難講https://pelicandebrief.com/2021/02/16/new-orleans-pelicans-brandon-ingram-1st/. 佢0 day rest 平圴18分(相比1,2,3 day rest 最低),反而zion 0 day rest 平均30分(相比1,2,3 day rest 最高). 以佢年紀,體能睇落幾差下.
良性競爭中
最好佢咪再扮一哥就真
SVG: “I think the best look (we passed up) was Lonzo’s and he knows that.”
https://twitter.com/_Andrew_Lopez/status/1365171590665797634?s=20
有好多block左既人
個位Ching 熟口熟面
無記錯yc湖時已殺b

好似係
改左名 已經唔記得邊個
都係
但事後睇返 ball唔射傳俾b個下 字母對晒位就應該要call timeout
b唔夠經驗無call svg要醒水啦
可能SVG同我哋一樣見到ball唔射O左,不過SVG應對慢就一直係咁.但退一步講,就算叫左TO,SVG應該都係比BI單打。
Set cns 比 JJ / 意哥
尋晚原來鹿第四節一個foul都無
If BI and Zion really take over the half court offense, do we actually need a point guard at all (assuming Lonzo’s the shooting guard)? Could we replace Bled with another 3&D wing?
https://twitter.com/eflynt/status/1365495134553575424?s=20
有趣嘅問題
筆狗可以換到咩wing?
BI Zion 係閱讀防守有進步
唔代表佢哋可以控制到比賽嘅節奏
控制節奏我覺得就係考驗應變
1. 球員時刻保持清晰 自己解決問題
2. 教練應變夠快
BI Zion 目前都做唔到1
Zion通常幾個play冇收獲 就會成個quarter沈咗
BI就更誇張 上半埸夢遊下半埸先好返
所以佢哋都依賴2
而SVG 肯做調整 但係臨場應變老實講唔快
所以我嘅睇法係鵝都係需要可以控制節奏嘅人
Ball可以做到呢個角色
但係佢要開發更多有效嘅進攻方式
再增加進攻慾望 近期明顯好咗但係唔夠
BI Zion目前似Middleton Kawhi 呢類2 way player
可以ISO破局 但係成隊波都混亂嗰陣
要佢哋係場上控制節奏就缺乏經驗

而控制節奏有幾重要就睇吓playoff鹿
同去問大腸點解要trade CP3
b 勁到
有火
BI醒神
firm
100%認同。
控制節奏有排學
BI手順嗰陣 攻傳控制唔差
問題係冇狀態就成個智障咁 猶猶疑疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞