點解coco哥同bob叔都揀英國, 冇人揀加拿大? 到底英國勁係邊?

54 回覆
0 Like 49 Dislike
加拿大多華人, 入藉門濫低, 日常開支低過英國, 人工高過英國
好似樣樣都屌打英國
點解冇人揀加拿大?
bob叔細個英國讀書呀嘛
已封鎖會員 - 有種打柒我

一朝開咁撚多膠post, DLLM
咩都唔好討論
做到香港好似一片死寂咁既假象就最撚啱你個弱智心水
英國有歷史
因為凍過英國?
因為容易移囉

有BNO就得
加拿大難搵工啊 (厭惡性工作唔計)
Coco哥做KOL根本唔洗打工
去英國 食正Bno 香港人去英國條水
認同
唔洗去打工唔洗讀書
大撚把錢洗去英國又送國藉
何樂而不為
UKVCAS 拿住本BNO俾 個officer check

即刻自信都番灑黎
加拿大文化上=二奶命 俾美國食住
加拿大冬天超凍
英國教育世界聞名,唔會好似美式咁放鬆,又唔會好似亞洲咁填鴨式,我識得個fd係加籍香港人,都送個仔去英國讀書,英底教育係有吸引力嘅。我估coco哥係為個女,所以選英國。
同埋有個女
英國教育點都好過加拿大啦
加拿大又多蝗
膠官同有錢有權既大部分都英國讀書或hold BC
你就知道了
吉田蛇講兩句點解去左英國 想個女接受英式教育?
Coco自爆過本來申請緊加拿大,嗰時突然話有BNO Visa先轉呔。

加拿大蝗多因為加拿大係歡迎移民,印度人,菲律賓人仲多。
以英國為中心既,去好多國家/地區都方

以溫哥華/多倫多做中心既...
下下硬食幾個鐘飛機先
因為佢地唔係近五年大學畢業或者無大學學位)

你有近幾年畢業嘅大學學位就加拿大啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞