Olympus E-M1 Mark III換咗兩部都仲有問題

39 回覆
1 Like 0 Dislike
影像有影響?
Ching介唔介意講下用緊乜鏡呀
影像又唔係真係有影響,但係之前用其他m43都未見過呢個情況,所以都試吓換
12-40mm f/2.8, 40-150mm f/2.8, 7-14mm f/4, 17mm f/1.8, 25mm f/1.8, 45mm f/1.8, 60mm f/2.8 marco, 75mm f/1.8, 12-35mm f/2.8(1同2代都有), 35-100mm f/2.8 (1代)
GH5本身用緊嚟拍片
正常來講,最多只係PDAF 對焦點既印。
一支12-40/2.8, 兩支12-35/2.8....
要咁多 standard zoom 做乜,佢地 size 又唔係差好遠.....
一支長插Gh4,另一支二代喺gh5度發揮得再好啲
配g9/gh5嗰啲防震會再好啲,畫質就唔係太大分別
望落又唔係太似,因為換過兩部機嗰撻野都不盡相同
同埋因為有時拍片要做multicam,呢個range比較實用
音樂表演直播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞