【和尚的救贖】太初之始,由入宿開變 (七) 在愛情正中線三連擊下應如何求生而不失風度

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
2.偷偷離開
3.「女人,同我放開佢。」
明天返工應該會想死
懷疑樓主被你提起有呢個設定即刻用
番去寫多幾篇
終於live
越亂越好
好man
勇氣徽章係閉氣隱身
西九法庭眾人陳辭內容
https://lih.kg/2432116

睇完心情好沉重
今日似乎不是一個適合寫文的日子,停一停更先。
【初選47人案】律政司上訴 全部被告還柙 呂智恆養母崩潰痛哭:法治已死

民主派47人案件宣判,其中15人獲准保釋,惟律政司即時上訴,所有被告須即時還押。呂智恆原本獲准保釋,呂的養母得知結果後,難忍悲痛,跑到法院地下大堂跪地痛哭:「法治已死!」她隨後須由他人攙扶離開現場。
唔知講咩好,可能係我太天真,雖然一早知道國安法出現嗰刻開始香港已經無法治(先唔講香港本來嘅法治是否能達義),但睇住嗰國安法出手嗰陣,個心情唔會係一句「法治已死」表達得到。

今次都更清楚咁話比全世界知,香港已經唔係細個聽人講「法律會保障每一個市民」嘅地方。

諗咗陣,寫唔出啲咩。

最後剩係想同大家講句:「我愛大家,唔好死。」
我都愛你, 大家都唔好死
我諗最沉重嘅不但係制度政權上嘅暴力,仲有嘅係身為平民嘅無力感,想要與極權對抗,但冇權冇勢冇能力又毫無影響力。當初中學接觸過有關制度暴力嘅概念,當時對其毫無理解,依家反而每日感受住依種令人窒息嘅痛。一年半嘅時間,手無寸鐵嘅市民面槍林彈雨,毫無血性嘅畜牲,依然堅懈不屈,我諗早已撼動人心。現在嘅不甘,憤怒,或許在某年某日會造就一個引領香港走上改革嘅領袖。在此之前,香港人依然要堅持落去共勉之
我愛樓主s 唔好死
Everything will not be ok
消磨意志嘅時代
近排得出既結論係
成個世界都好撚戇鳩
唔明點解會咁討厭
政權就係想我哋俾無力感搞到放棄大家唔好放棄
It’s ok to be not ok
明天開始戰鬥
加油睇到呢d新聞真係好重無力感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞