【和尚的救贖】太初之始,由入宿開變 (七) 在愛情正中線三連擊下應如何求生而不失風度

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
煎巴佢
樓主啲選項又想我哋玩嘢
唔玩了
捉鬼個條線係咪無咗
返去訓啦仲搞
已經唔記得咗 係咪圖書館啲嘢
好似好少人咁
push
同人打完K輪仲要比人拍片放上網
都唔去探下人
player阿一
識玩
你選擇了「回房間休息」。

渡過一難關的你心情很是舒暢,當下就哼住佛經慢慢回到房間裡休息一下。

雖然兩棍曾對你說你今天應當很忙,需要四處奔走,但你根本沒錯怕的。

不是說你完全忘記了與你曾在樓梯間親密接觸的兩女,只是你覺得休息一下再出發,你將能有更好的狀態去處理接下來發生的事情。

如此說服自己的你回到房間便一頭倒在了床上,閉目養神。

然而,現實可沒有這麼多時間給你慢慢休息。正在床上爽休息的你,並不知道危機正火速向你靠近。

如果當初知道可能會引致此結果的話,或者你並不會選擇回房間睡覺。

罪人是沒資格愜意過日的。

當日你親自燃起的業火,終於燒回到你身邊了。

帶著業火出現在你面前的人是……

1.Eve
2.Hedy
3.West勁
1.Eve
2.Hedy
3.West勁
加一加快進度先
唔好再開支線
west勁
哭了同票,小弟冗員之力就嚟用盡
投左west勁
計埋負皮啦
West勁多10票
截數寫啦快D
你選擇了「West勁」。

「咔——」門一下被撞開,只見West勁跌撞著衝入房間,一頭倒在了床邊。

「阿一.......阿一......」West勁氣喘吁吁,一臉恐懼與焦急,你難以想像他到底經歷了甚麼。

「發生咩事啊?」你被West勁激烈的反應所嚇,心中也很是驚恐。你剛剛才想休息一下,不是咁都唔得吓話。

「再唔走嚟唔切啦......」West勁的身體隱隱發抖。

平日聲稱自己行雷出世的West勁竟會咁淆,似乎真的發生了甚麼大事。

「單嘢......單嘢黃咗啦......」West勁口噏噏說道,他左右望了兩眼,再對你說:「Hedy知道咗原來你喺後樓梯嘅其他戰績,依家好嬲咁衝緊過嚟......」

「同埋......Eve,Eve佢都成身殺氣咁嚟緊......」West勁似乎想起了一些恐怖的畫面,身體不斷的顫抖。「成個女層,暴走咗。」

「咩話?」你大驚。

West勁的身體震震下,衣袋竟是跌了一副斷了一節,沒了一塊鏡片的眼鏡出來。

你認得出,這是窮鬼Jay的眼鏡。

「窮鬼Jay佢......」不安感湧上你心頭。

「佢已經......」West勁悲慟的低下了頭,對你搖一搖頭。

「走啦,阿一,唔好同佢地搏拳,有咩遲啲先再講,你會比佢地打死㗎。」West勁一拐一拐向你走來,拉著你就立即奪門逃出。

豈料你們二人一步出房門,便看見數個女性聲音伴著倩影從電梯間步出,從聲音與餘光所及判斷,來者正是Eve等人。

「返房!」你與West勁在聽到聲音的瞬間已是立即跑回房間。

「企喺到!」可惜,仍是被對方留意到你們縮入房的動靜,數個腳步聲噠噠噠就在走廊往你們房奔來。

West勁一進房門就拿起椅子、床褥等埋嘗試將門堵住,口中一邊對你說:「快啲走啊!」

「我走咗咁你點算。」門外暴怒的人將West勁打死,也是唔出奇。

「啪!啪!啪!」

「開門,同我開門!」

「快啲開門!」

「我地知你地喺入面㗎。」

門外人不斷敲打著房門,非常吵雜,聽聲勢,人數似乎不少。

「我有匙。」門外有人說道,你與West勁聞言臉色一變,應該是窮鬼Jay身上的門匙被取走了。

「咔」的一聲,門鎖被扭開,一股巨力從門外推進而入,West勁嗚了一聲,咬著牙關,以血肉之軀死死將門頂住。

「阿一,走啊!」

「West勁......你......」

「快啲走啊!」West勁下巴指一指窗口,示意你爬窗逃走。

「佢地未必見到你喺房,但我啱先喺走廊已經比佢地見到。」

「再唔走,你就走唔到㗎啦。」

「佢地目標係你,唔會對我做啲咩。」

「幫我同Ceci講......我,西門勁......好愛佢......」

你從West勁的眼睛裡看到了人生跑馬燈,他此刻就像一個赴死的戰士一樣,令你生畏。

「阿一!」

「我叫你走啊!」West勁見你仍呆在原地,便大喝道。

你面前是一條分叉路,一念天堂一念地獄。你應該怎麼選擇好呢?

1.逃走
2.留下
1.逃走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞