2020 CA/ACO招聘/賽後(16)— 每日一拜offer神

1001 回覆
2 Like 19 Dislike
應該係
收到華田,早兩日寄返去,佢問3月26日前邊日開始得喎。求其填左4星期。
咁我幾時要quit 而架份工呀?
就嚟到我in 喇
Offer god
每日一拜offer god
huen姐請施捨offer letter
講返先,岩岩今日收埋ca interview email 了 (報雙併)
不過aco果邊應該下星期就派到我面試果個日期 (2月初)
希望有aco offer就in都唔洗in ca
Offer god
依家即刻比offer你聽日返工好唔好呀!下?

一入職,抱住底層心態入職!點知現實可以再差多10倍。返工第1日,第一時間叫你背哂整所有電話no. 廁所冇水,廁所冇廁紙,printer 壞左,printer 冇紙,冇碳粉,地拖唔見左,文具盒少左1支筆,地下有塵未吸,換水,整環保紙,派口罩派酒精紙,開門鎖門。乜都關你事。

當你出盡九牛二虎之力搞掂哂所有野可以休息下時時候。事業有成既EO突然行埋黎:「新同事!聽日開始你同我mon 住洗廁所姐姐,吸塵呀伯,送水哥哥,倒垃圾呀嬸,維修叔叔有冇裝安心出行,冇就唔好比佢入黎,一係就填紙仔。順便認識下同事。」

最後得罪哂成村人,洗廁所姐姐以後用尿拖地,吸塵伯伯求其吸塵,送水哥哥以後送水只係放係門口,倒垃圾嬸嬸幫你加垃圾,維修叔叔幫你扭鬆d螺絲。你就成為犯眾憎,因為你監管不力。然後EO準時收工你就OT數紙仔對資料但人地人工係你既double。中五ACO就陰陰咀笑。

最後崩潰,返到屋企望返張大學畢業證書,望下自己人工,再望下返工做緊乜,立即成為大笑話!

1年時間考skill test+interview+辭職+等offer+填acceptance form + 分組玩遊戲+入職。然後1星期時間含恨而終。

你話自己似乜?
雖然好多人僧魔巴
但依個情況真係一啲都唔出奇
我早兩日打去GGO又同我講填佢俾個日子後21日都唔洗prove咁亂
點知自己英文炒?
可能撞岩啦
英文炒有人都有offer
Offer god
呢個撚樣幾年前喺個跳樓自殺嘅新聞post笑鳩人,佢唔係普通on9咁簡單,係黑心惡毒嘅冚家產嚟
魔巴又發功
每日一拜offer godkk房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞