未過門已經做左人地妹仔

475 回覆
93 Like 1727 Dislike
面頭就話香港人,原來內裡係行支那蝗嗰套
樓主唔好人獸交喇
如果男朋友話父母養大佢就要遷就
即卡屌返佢啦 唔通我就石頭爆出黎

不過認同屋企人重要過另一半既男人 真係好難頂
以前個ex就係 同我出街/去旅行
開口埋口都係啊媽點點點 要幫啊媽睇野買野
樓主阿媽講得冇錯喎
樓主你一日未嫁最多都係一個客
幫手執頭執尾冇咩問題
但係要你做野做到遲左自己屋企聚會就好有問題
你既然一早講左要早走佢地其實冇留你的理由
仲要你個所謂男朋友都唔幫你
咁其實佢地全家都好唔尊重你地全家啫
明知你地屋企要拜年都唔俾你走
只要樓主你默許左以後更過分的野都會發生
唔值得為呢d根本唔識尊重你的人委屈自己同自己屋企人
一d都唔值得

你委屈到喊證明你都覺得佢地係有問題
而你個所謂男朋友係唔會幫你
(以後結左婚有婆媳糾紛唔使旨意佢出手)
所以我的建議係你要同佢講番呢個問題
冇咩事少上佢屋企表達你的立場
(我唔一定嫁你咪撚當我係免費工人)
或者直接好好諗清楚係咪繼續同呢個人一齊
感情問題建議一律分手!
佢有無對你講唔該果d?
定奉旨既樣?
同意,思想窮最可怕,個啲師奶仲會覺得新抱要嚟做野先抵,又會心理唔平衡覺得新抱會食窮個仔,好on9
結左婚幾年
當然妥協同互相遷就係一定要有
但你老公係鍚你既話根本唔會由你比人蝦到上心口

得罪講句 傾都唔傾下下講分開既人直頭唔應該結婚
晴報,你好
男建分
有時對住另一半要firm 啲
我老公當佢屋企人同班friends係寶,當我同佢哋同場就會係咁指我做嘢
我平心靜氣同佢傾過,佢話咁係想我係佢哋面前印象好啲
我唔覺得有需要,大家冇共識
我索性拒絕去佢家庭聚會,原因係「我好攰,要休息,你玩得開心啲❤️」
久而久之,佢為咗帶我出去,有意識咁少咗好多叫我做嘢,就算叫都好聲好氣
而家咪就係未結婚之前要走囉,唔好諗住可以改變到一個人。依家好明顯佢男朋友唔錫佢啦,夾硬改變中間都會動搖,做人要醒明啲

你奶奶都好仆街?
男人有做嘢?
而家係男人唔使做要女人做喎?
衝出黎柒
男人唔使做?男女平等嘅左膠?
根本呢啲情況無得拆,只能分手

利伸:試過對方阿媽問完佢個仔食唔食金莎,之後先問我,我就已經決定分手

咁都要分手
似係你小事化大
定係佢好不屑咁對你呀
要做都唔係幫你老母做啦
樓上咪有條友係咁
比人屌到潛哂水
感情問題一律建議 分
咩呀
以為自己係邊個?
真係當自己係客?
我係覺我兩個人既感情因為第三個人要分開好可悲姐
估唔到2021年仲要出現呢啲因為同屋企人唔夾而唔可以一齊既中世紀情節

我結左婚上到去都係幫下手開飯 食完飯執下碗咁 冇乜大問題

同另一半一定會有意見不合 但婚姻本身就係要互相妥協同遷就
如果下下都係人就我 我唔就人 咁仆街果個就係我啦
做咩當時唔炸咗個廚房
你試下唔小心打爛隻碗
佢即刻叫你出去打牌
分手嗨
我奶奶都係封咗一千蚊利是俾我同埋上去食飯我係乜都唔使做
同樣地我媽都唔使我老公返去食飯嗰陣幫手洗碗
開飯咪最多拎啲送同埋分餐具
洗碗備菜真係太over
除非自己主動想幫手
Agger
樓主男朋友果邊當你工人洗 唔啱就一定㗎喇
但樓主當時都應該堅持要走
約左自己媽咪婆婆 咁大件事 都唔堅持准時走
其實即係喺男朋友阿媽面前 落自己屋企人面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞