未過門已經做左人地妹仔

475 回覆
93 Like 1727 Dislike
以為你假膠講緊金莎廣告,sorry
點止唔識做人,根本成家三代,上至阿婆定阿嫲下至樓主男朋友都係冇家教嘅下等人,怠慢客人都不特止仲點客人做嘢,仲要未做晒唔放人走,連最基本嘅禮貌都唔識
未結婚都甘樣,自己諗啦
你自己條仔都有問題啦,應該要開聲同佢老母講放你走or 應該要入廚房叫番你出黎啦,結論係感情問題一律建議分手
緊係有問題啦

你有問題
未過門已經恰到你咁
就算結完婚你男朋友都唔會幫你啦
換個男朋友好過捱幾十年
唔好諗住話下男朋友就會改
只會浪費時間
無撚有錯,完全展現出何謂無家教
絲打我同你一樣經歷
未嫁入門已開到聲婚後要同佢父母一齊住
我問點解唔可以兩個人搬出黎
佢話佢父母年紀大 你唔入去住邊個照顧佢 要盡孝
我真心屌佢祖宗十八代啦 而家得你有父母呀 你既孝憑咩我幫你盡

最尾佢飛鳩咗我 6年 最後悔係明知佢垃撚圾都喊識斬纜止蝕
都執返身彩 嫁咗俾佢真係喊三聲

真係奉勸呢位樓主分手 由呢d垃圾男孤獨終老
你睇吓有幾多人理你
感建分
連登仔思想好前衛 呢啲傳統野全部唔使做
港男就係咁賤 係條臭鴨廢 講句嘢都唔識 依家人咁唔識do
都唔方會有幾好教養
佢條仔咁廢,佢自己又唔夠人講,就算出嚟住,唔通條仔會主動幫佢搞掂屋企d嘢咩
今鋪真係感建分
感建分
真心恭喜分手最憎呢d當佢老豆老母係寶,人地老豆老母係草
已經預見你未來幾十年有幾痛苦
咁又唔一定要做成世,做十年八年撈最多油水咪走唔通免費比人蝦咁on9
大部分論點都係講你未過門
應該當你係客 唔應該叫你幫手

其實如果過咗門先好似今日咁做
你覺得仲會唔會有問題?
如果係咁一定話有急事走先,你都識講未過門啦,
咪話有急事走先
你連夠鐘即走都做唔到
邊個幫到你
過左門就變家傭
我同男朋友同你一樣
因為我之前洗碗洗到爛手,戴埋手套都爛,從此以後就我煮佢洗

不過好重要既一樣嘢,
就係佢覺得我負責煮飯,佢負責洗係好應份
見微知著
做吓家務冇所謂,一年一次都冇所謂
但係咁樣嘅做法好明顯係唔尊重
你要諗吓其實佢哋嘅思維就係咁
第時生咗bb會係點?
都係唔會尊重你 到時你仲嬲
好多人同奶奶嘅關係惡化都係係生咗之後
女人一有咗自己嘅bb 就唔會再忍
仲有,你唔使指意個老公係第時有婆媳糾紛時會調停,唔好話企係你嗰邊,好可能係唔會理
除非你係真心接受/冇所謂,否則你預咗怨氣合會愈來愈多,因為佢哋係唔會改變的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞