未過門已經做左人地妹仔

475 回覆
93 Like 1727 Dislike
只係如果佢係一個「真」大男人
係好應該了解到背後個邏輯
但佢好明顯只係大細路
樓主好易會陷入幫條仔諗藉口的陷阱
佢啲姨媽姑姐咁都講得出口 洗你老尾咩 擺明蝦你冇長輩係到 冇人幫你口
推呢個
完美解說成個未來
分手啦屌
仲痴條毛
做家務冇問題,男人要做大爺大男人都冇問題
不過大男人唔易做 負起養全家嘅責任 有咩事出黎擋
女人就相夫教子
慘在而家好多人又要做大爺,搣唔甩個種廢老思想一定要女人做家務
但有咩事就縮係女人後面 又要女人出去返工
唔怪得咁多人唔想結婚
利申 男女都應該要識做家務,除非有錢到屋企有工人司機,if not煲個水 洗衣機都唔識用嘅都係殘廢
終於死返上嚟啦?
你老母忙唔忙?俾人屌到開花
啱呀你妹仔黎嫁炸
連你自己都咁諗自己咁其他人點幫你
我係你條仔都洗到你盡啦
大家都女人 真係想妳諗清楚
結左婚就一世咖拉
我同老公未結婚之前都成日會去佢屋企食飯
個陣我媽咪成日叫我去到人屋企食飯 記得幫手開飯同洗碗
我話 痴線 未入門就幫佢做咁多野?過門都係客 幫手開飯 食飽執嘢係好正常 佢地一家6口 連碗都要我洗?
完全勁嬲媽咪啲傳統思想
去到男朋友屋企 男朋友只會叫我坐下
佢去幫佢媽咪 食飽我話幫手整野 佢又話好油阿 我執得拉
有時得我地兩個係佢屋企食嘢 又話我洗碗得拉 唔好整粗你隻手

個陣我就知呢個男人嫁得過
依加結左婚 佢依然煮飯我食 重洗埋碗但我都有洗咖!

男朋友就由得佢拉 但如果你係要揀老公 真係要諗清楚阿
你屋企人唔撚係人?
唔好硬食呢啲位
佢有大男人嘅思維,未有大男人嘅行為。

冇行動都只係鳩up,所以我都建議佢地傾一傾,大男人唔係唔得,權利同責任係對等嘅,有咁大權就有咁大責。

我就冇本事做大男人啦
裙腳仔男朋友
請個工人幾千蚊
唔洗自己落手又委屈
同落雨唔可以炒蛋一樣
飛得
無合理你有錢就可以包起我?
有時間都唔會咁啦
根本唔正常
正常係你想幫手
然後對家話唔使唔使
根本一開始就要咁
唔應該比佢入去幫手
呢啲一定要分手
福建人?
問邊個先都要計....
真係多謝你放生佢
搵定第二個啦你男朋友冇出聲?
食個飯要客人洗碗咁戇鳩?
條仔識做嘅一係就一齊洗一係就say no

坐喺到唔出聲唔幫拖嘅一定係媽寶
比埋條命你好唔好啊 使唔使幫你奶埋屎眼含埋撚呀屌你老母 你條打靶仔真係唔屌唔舒服架屌你老母
咩第一日唔可以返去啊
用下腦都知,仲要上討論區問人。希望你個結局唔好,睇完呢度d人屌條仔叫你分手,你最後都大愛包容然後照嫁比佢,然後日日上babycondom圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞