未過門已經做左人地妹仔

475 回覆
93 Like 1727 Dislike
好耐之前有次年初一去男朋友叔嬸屋企拜年
佢哋成班親戚興年初一團拜
我上到去 我男朋友叫我幫手開飯
我一句得埋去話 你咁睇唔過眼嘅咪你去幫手囉
之後無叫過我幫手
唔小心負皮咗Sorry
開飯 執碗呢啲好普通 扮下野都要
唔通橋埋手坐係度咁大支野咩結左婚就唔係公主黎架啦
煮野食係因為我本身好鍾意煮 所以會主動幫手

但拖地掃地果啲我就一定唔會做
女人就係要咁架啦 唔鍾意唔好嫁囉
如果係趕時間埋單就唔好咁多要求
果然有道理就橫行天下
縮返去你阿爺個西度la 冇規冇矩
霸氣 咁你結左未
咁你又真係公主病左啲野都唔扮下
通常扮哂想幫手果下 正常屋企有教養既 都會叫你唔洗唔洗坐低得啦
咁你咪乖乖地聽話坐番低

正如第一次出街食飯都要拎銀包出黎扮下AA
交下戲又可以試到對方咩料 何樂而不為
做條撚咩
第一日有咩問題
咪就係樓主第一次上男家拜年嘅第一日囉
唔係好有道理嘅咩死咗去邊啊
去多幾次熟左嘅話會幫手
當然係講緊你主動幫手,唔係個主人應該開口叫客人幫手
下 依家上咗去 又當自己外人
咁即係當隻免費雞啦 😂😂
咁你鍾意啦
求左婚 未嫁
好撚有錢就唔使個客人執頭執尾啦
你知唔知自己噏乜鳩?
人唔笑狗都吠啦弱智仔
佢呀媽唔識做人 你男朋友更加唔識
佢明明係中間個橋樑 但完全唔幫你 勁廢
正常主動話幫手 人哋都會話唔洗叫你坐 去玩
話有事走先都仲要留你 仲要係叫你做嘢 根本當你阿四
唔好慣,男朋友咁都唔幫你以後肯定咩都叫你忍你男朋友自己有冇幫手先,冇既真係點都講唔過去啦

以前去ex親戚屋企,諗住幫手執下枱,佢呀婆叫我坐低唔洗幫手,跟住佢d姨媽姑姐見到就話第一次黎就可以坐低,下次黎要幫手洗碗架啦

痴撚線我之後一次都冇去過,佢自己d仔女孫仔女坐哂係梳化到,憑咩要客人做野
要點個老婆做野顯示自己有地位咁撚鳩既
分手
你男朋友都on99佢老母下馬威又唔出聲
佢老母又on99,點你做黎做去估計都唔鐘意你
大陸仔老羞成怒 😂😂
YES 呢啲真係教養問題 正常都係扮下野幫手就比人叫去坐下
嗌足3粒鐘
照咁睇屋企輩份最細嘅細佬應該做哂
分得手
唔洗等結婚,而家已經有事唔幫你
你諗下老豆老母養到你咁大,佢地會唔會想你咁
你啲朋友,甚至街上面唔識你嘅人都唔會咁對你
你要睇清楚,成件事最大問題係你男友,唔係佢媽

利申:已婚,同過群腳仔一齊6年先散,勸你唔好諗住耐咗佢會改變,唔好浪費時間喺呢啲垃圾身上
分手,第時婆媳糾紛你男朋友都唔會幫你
分手啦 真心唔應該人地有拖拍我冇拖拍 應該齊齊單身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞